Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull en Toro Rosso beschikken over gelijkwaardige Honda-motoren

Geen voordeel voor Max Verstappen en Pierre Gasly in 2019 ten opzichte van hun Toro Rosso-collega's. De rijders van Red Bull Racing beschikken over precies dezelfde specificatie Honda-motor (de RA619H) als de mannen van het Italiaanse zusterteam.

Toyoharu Tanabe, de voorman van het Honda-Formule 1-project, meldde dit tijdens de online presentatie van de nieuwe Toro Rosso. De Japanner liet weten dat het bovendien reglementair verboden is om verschil te maken tussen twee teams.

"Red Bull Racing en Toro Rosso zullen over dezelfde specificatie Honda-motor beschikken. Dat is de meest logische werkwijze voor ons en daar voelen wij ons ook het beste bij", sprak Tanabe. "Bovendien staat het in de reglementen beschreven: we moeten elk team waaraan we leveren voorzien van gelijkwaardig materiaal. Wat betreft de middelen die voorhanden zijn krijgen beide teams trouwens ook eenzelfde behandeling. Dit proces moet rechtdoorzee verlopen, aangezien de teams familie van elkaar zijn." Toro Rosso werkte in 2018 al samen met Honda, Red Bull Racing schaart zich vanaf dit seizoen in het rijtje Honda-afnemers. In de voorgaande twaalf Formule 1-seizoenen beschikte de Oostenrijkse stal over motoren die door Renault werden geleverd. Honda keerde in 2015 terug in de koningsklasse van de autosport, destijds als leverancier van McLaren. Drie seizoenen samenwerking met de Britse stal leverden echter niet de gewenste resultaten op en zodoende besloot McLaren de overeenkomst stop te zetten. Red Bull was er middels Toro Rosso als de kippen bij om de krachtbronnen over te nemen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"