© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Red Bull Racing gaat de Formule 1 niet verlaten'

23 sep. 2017 09:25 Wanda Bisschop 0 reacties
Red Bull Racing bevindt zich momenteel in een lastige situatie. Als enige topteam beschikken ze niet over een eigen motor en komen ze momenteel structureel tekort. De geruchten dat Red Bull de Formule 1 de rug toekeert, gaan dan ook regelmatig in het rond.

Red Bull moet gewoon haar geduld bewaren

Het niet kunnen strijden voor de zeges zou een bron van ergernis zijn voor teameigenaar Mateschitz. Volgens bronnen in de paddock moet de Formule 1 dan ook niet raar opkijken als de miljonair op een gegeven moment zowel Red Bull als Toro Rosso in de verkoop doet.

Voormalig Formule 1 coureur Gerhard Berger kent Mateschitz behoorlijk goed en is er dan ook van overtuigd dat dit niet gaat gebeuren. Aan het Oostenrijke ORF geeft hij zijn visie op de situatie bij Red Bull.

"Ik geloof niet dat Mateschitz flauw is van de Formule 1. Natuurlijk is hij niet blij met de huidige situatie van zijn team. Red Bull is nog steeds een ontzettend sterk team, zelfs nu het even moeilijk gaat, heeft niemand het team verlaten."

"Natuurlijk is het frustrerend om geen motor te hebben waar je kampioen mee kunt worden. Zeker op de lange termijn zorgt dit voor frustraties."

Ondanks dat het nu even tegen zit, is Berger ervan overtuigd dat Red Bull actief blijft in de Formule 1.

"Red Bull heeft altijd geduld gehad en dat hebben ze zeker nu hard nodig. Het kan nu eenmaal niet altijd goed gaan. Ze hebben het nu even zwaar maar het wordt vanzelf beter. De overstap van Toro Rosso naar Honda vormt een nieuw begin."

"Ik heb het volste vertrouwen in Honda. Ze hebben echt een sportcultuur in het bedrijf, ze hebben daarnaast vele mogelijkheden en nu ook een team met de mentaliteit van Red Bull. Ik zie het wel gebeuren dat Honda weer top motoren gaat leveren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen