Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull Racing in GP Japan met onderdelen voor 2019

De ontwikkelingsrace in de Formule 1 staat nooit stil, zo wordt weleens geroepen. Dat blijkt: de grote teams nemen naar vrijwel iedere Grand Prix nieuwe onderdelen mee. Zo ook voor de Grand Prix van Japan, waar het team van Red Bull enkele tests voor 2019 uitvoert.

Teambaas Christian Horner verklapt dat zijn stal wat extraatjes heeft meegenomen naar het circuit van Suzuka, waar de Grand Prix van Japan dit weekend wordt gehouden.

"We hebben aardig wat nieuwe onderdelen mee, in de Formule 1 gaat het natuurlijk om bijblijven met de ontwikkeling", laat Horner kort na de eerste vrije training optekenen aan Sky Sports . "De nieuwe componenten blijven tot aan de zondagochtend binnenkomen vanuit de fabriek", meent de Britse teambaas van Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Opgeven is ondanks een uitzichtloze positie in het wereldkampioenschap geen optie, zo stelt Horner. "Waarom zouden we? We zijn racers, we geven nooit op. We kunnen met deze nieuwe onderdelen aan bepaalde dingen wennen voor de RB15, de wagen van volgend jaar. Bovendien is deze eerste sector bijzonder goed geschikt om aerodynamica te testen", wijst Horner op de verscheidenheid aan bochten in de eerste sectie van het circuit van Suzuka. De eerste vrije training voor de Grand Prix van Japan eindigde voor Red Bull met Ricciardo op plek drie, Verstappen werd zesde. Beide rijders reden op supersofts, waar kopman Hamilton zijn rapste ronde noteerde op softs. "Wat Lewis deed in de ochtendsessie, was wel weer aardig indrukwekkend", zegt Horner met gevoel voor understatement.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'