© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

"Red Bull Racing moet in Verenigde Staten voor podium kunnen vechten"

19 okt. 2018 07:55 René Oudman 1 reacties
Gezien de recente vorm van Red Bull Racing is Daniel Ricciardo ervan overtuigd dat zijn team in de aankomende Grand Prix van de Verenigde Staten mee kan strijden om de podiumplaatsen. De Australiër stond zelf al bijna vijf maanden niet meer op het ereschavot en hoopt op het Circuit of the Americas eindelijk weer een bokaal te scoren.

Ricciardo won in de beginfase van het Formule 1-seizoen 2018 twee races, te weten de Grands Prix van China en Monaco. Nadien stond hij niet meer op het podium: de teller van de Australiër staat dit jaar sowieso slechts op twee.

"Het is een realistisch doel om hier op het Circuit of the Americas voor het podium te gaan", laat Ricciardo in de persconferentie voor de Amerikaanse GP weten. "De wagen zou het goed moeten doen op dit circuit. Het is op zich best raar dat ik naast de twee overwinningen dit seizoen nog niet op het podium heb gestaan. We proberen het hier eindelijk weer voor elkaar te krijgen."

In 2017 leek de RB13 goed genoeg voor een ereplaats, Ricciardo moest de strijd echter voortijdig staken vanwege mechanische panne. "Voordat ik uitviel reed ik een sterke race. Het Circuit of the Americas is een fantastische baan, Austin is een geweldige stad. Het is uniek."

Voor wat betreft het raceweekend hoopt de Australiër op regen in de trainingen en de kwalificatie, de race mag wat hem betreft op een droge baan worden verreden. "Ik denk dat het ook dan een spannende race kan worden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen