Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull reageert op duidelijk statement Verstappen over F1-pensioen

Max Verstappen liet zich tijdens het GP-weekend in Australië duidelijk uit over zijn toekomst in de sport. Hij ziet dat de kalender steeds voller wordt en er aan het DNA van de sport wordt getornd. Hij hintte er dan ook op dat hij, als het zo verder gaat, na 2028 niet heel lang meer door zal gaan.

Wanneer hangt Max Verstappen zijn racehelm aan de wilgen? Voorlopig nog niet, want hij heeft een contract tot en met 2028. Daarna kan het echter snel gaan, want de Nederlander is niet blij met de kant die de sport opgaat qua kalender en format. Dat liet hij recent met niet mis te verstane woorden merken. Bij Red Bull maken ze zich echter nog niet druk. Horner weet echter wel dat Verstappen zijn eigen weg zal gaan. "Max is zichzelf, heeft zeer, zeer duidelijke meningen en heeft duidelijk voor zich wat hij wil doen in zijn leven. Ik zie hem niet à la Fernando Alonso doorgaan tot zijn 41e, of ten minste niet in de Formule 1. Zijn liefde en zijn passie, dat is echter wel het racen." "Als hij niet racet op de baan, dan racete hij in de virtuele wereld of racet hij voor de lol met GT-auto's. Zijn passie is rijden, racen, en terwijl dat vuurtje in hem blijft branden, blijft hij gaan. Maar hoe lang dat vuurtje nog blijft branden, daar zal hij zelf achter moeten komen, want dat is ieder zijn eigen 'avontuur'."

Slopende kalender

Verstappen is eveneens zeer kritisch op de steeds verder uitdijende F1-kalender. Horner snapt dat wel. Iedereen heeft het daar lastig mee. "23 races is slopend en zwaar. Het is al zwaar voor de coureurs, maar het is nog zwaarder voor de monteurs die aan het begin van een raceweek aan de reis beginnen en op maandag na de race pas weer huiswaarts keren. Het is een loodzware F1-kalender en dat gaat op een gegeven moment zijn tol eisen."

Viaplay
x
Max naar Mercedes? Schumacher: "Als Verstappen Red Bull verlaat, heeft Russell een groot probleem"