Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull reageert op woedende Wolff en insinueert handelen met voorkennis van Mercedes

Christian Horner reageert op de uitspraken van Mercedes-teambaas Toto Wolff, die zeer kritisch was over de F1-teams en hun standpunt in het bestrijden van porpoising. Horner is op zijn beurt weer niet gediend van de reactie uit het Mercedes-kamp.

Mercedes was in Canada zeer snel met haar reactie op de maatregelen van de FIA om porpoising tegen te gaan. Al tijdens de eerste training verscheen het team met een extra stang ter versteviging van de vloer, wat voor veel teams een verdacht snelle reactie was. Meerdere teambazen lieten weten dat er mogelijk geprotesteerd zou worden, waarop Mercedes de stang al snel weghaalde. Na de uitspraken van de teambazen in Montreal reageerde Toto Wolff zeer verontwaardigd. Hij riep dat de boel werd gemanipuleerd en was zeer kritisch naar de concurrenten. Na afloop van het weekend in Montreal noemt Red Bull-teambaas Christian Horner het een vreemde situatie bij Mercedes. Hij baalt van de teambazenmeeting, waar het er verhit aan toe ging. "De meeting... het was een beetje jammer", zegt Horner tegen onder andere RacingNews365. Met een brede glimlach vervolgt hij: "Ik moet even goed opletten welke woorden ik gebruik, want ik weet hoe jullie journalisten zijn! Maar in ieder geval: Ferrari liet weten wat hun standpunt was over de Technical Directive (TD) en Toto is ondertussen campagne aan het voeren voor een verandering van de reglementen." Hier is Horner niet van gediend. "Dat is allemaal een beetje ironisch, want zijn auto zag er snel uit tijdens de race in Canada, zonder dat deze veel stuiterde. Ik denk dat hem gewoon duidelijk is verteld dat de problemen misschien wel bij hen liggen, in plaats van dat het een probleem is voor iedereen."

Horner: 'Onze coureurs hebben hier nooit over geklaagd'

De problemen bij Mercedes waren in Canada wat minder groot, maar Horner weet heel goed waarom Wolff aan het lobbyen is om de stuiterproblemen aan te pakken. "Het probleem bij Mercedes is groter dan bij andere auto's. Er is binnen het team een mogelijkheid om hier mee om te gaan, want anderen hebben er geen last van." "Wolff zei dat andere coureurs er over geklaagd hebben, maar onze coureurs hebben nooit over porpoising geklaagd. Ze hebben gezegd dat er bepaalde circuits misschien wat veranderingen nodig hebben, bijvoorbeeld en nieuwe laag asfalt, maar wij hebben zeker weten geen problemen met het stuiteren. Het probleem is juist dat zij hun auto zo stijf houden. Het concept is eerder het probleem dan de reglementen."

Horner hint op schimmige situatie bij Mercedes

Dat de FIA hard moet ingrijpen, snapt Horner niet. Vooral niet nu de problemen bij Mercedes juist in Canada niet heel ernstig lijken te zijn. "Ik bedoel maar, Bakoe en deze race zouden twee van de ergste races op de kalender zijn wat betreft de problemen. Het zag er hier echter niet uit als een probleem tijdens de race." "Natuurlijk is er met deze dingen een proces om ze te introduceren, maar de introductie van de tweede stang was vooral teleurstellend. Zoiets moet namelijk besproken worden in een technische werkgroep, om te voorkomen dat het een voordeel is voor een team. Mercedes was het enige team dat hier met die updates aankwam, zelfs al voorafgaand aan de TD, dus ja... jullie kunnen het zelf wel verder invullen", zo sluit hij af met een duidelijke insinuatie.

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein