Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull reageert stellig op kritiek nachtelijke avonturen Verstappen

Max Verstappen zou dit weekend eigenlijk niet deelnemen aan de virtuele 24 uur van Spa-Francorchamps. Tegen alle verwachtingen in maakte de Nederlander tóch zijn opwachting. Het zorgde online voor consternatie, zeker na de heetgebakerde reacties van Verstappen op de Hungaroring. Helmut Marko en Christian Horner vegen die kritiek nu resoluut van tafel.

Verstappen Marko Horner Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dit weekend stond niet alleen de Grand Prix van Hongarije op het programma, maar ook de virtuele 24 uur van Spa-Francorchamps. Team Redline, waar Max Verstappen onderdeel van uit maakt, nam ook weer deel. Maar Verstappen stond in eerste instantie niet op de deelnemerslijst.

Dat veranderde ineens. Verstappen reed in de nacht van zaterdag op zondag drie uur lang in de virtuele auto van 'zijn' team, alvorens hij dik twaalf uur later in de Formule 1-bolide van Red Bull Racing stapte. De virtuele race in België werd gewonnen door het team van Verstappen, maar de race op de Hungaroring verliep minder succesvol.

Flinke scheldpartijen en irritaties op de boordradio, een touché met rivaal Lewis Hamilton en een flinke tik in het wereldkampioenschap bezorgden Verstappen een verschrikkelijke middag. Al snel werd er online de vergelijking gemaakt tussen de nachtelijke simavonturen van Verstappen en zijn frustratie op het circuit.

Volgens Helmut Marko heeft dat echter helemaal niets met elkaar te maken. Hij vertelt erover bij ORF. "Ik weet niet meer wat in Imola zijn bedtijden toen waren, maar toen bleef hij nog langer op en won hij de race. Max heeft een heel ander ritme dan ik of normale mensen."

"En toen hij deze nacht naar bed ging, was er voor hem niets anders dan normaal", zo vervolgt Marko. Volgens de Oostenrijker gebeuren dit soort dingen wel vaker bij Verstappen. "Hij werd niet eens wakker in Zandvoort toen om 10 uur de helikopters over zijn motorhome vlogen. Hij heeft zijn slaapquotum zoals gewoonlijk gehaald en verder is alles complete onzin."

Ook teambaas Christian Horner wil niets van kritiek op zijn stercoureur weten. Volgens de Brit weet Verstappen zelf dondersgoed wat hij wel en niet kan doen. "Max weet zelf heel goed wat er voor nodig is om een Grand Prix te rijden, om een race te winnen en om wereldkampioen te worden. Wij vertrouwen hem daarin", zo vertelt Horner tegenover onder meer RacingNews365.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'