© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull: "Regelwijzigingen leidden tot torenhoge uitgaven in 2017"

11 okt. 2018 12:30 Jan van der Burgt 0 reacties
De uitgaven van Red Bull Racing zijn in 2017 ten opzichte van het jaar ervoor spectaculair gestegen. Teambaas Christian Horner wijt de hogere kosten aan de ingrijpende regelveranderingen in de Formule 1. In 2017 werden de auto's breder, met meer downforce en meer grip van grotere banden.

Uit de financiële balans van Red Bull Racing blijkt dat het team in 2017 226 miljoen pond uitgaf (zo'n 259 miljoen euro). Dat is 33 miljoen pond meer dan in 2016. Saillant detail is dat die stijging van 17,4 procent ook op de balans van Mercedes terug te zien is. Volgens teambaas Christian Horner laat zich dat logisch verklaren.

"Het wijzigen van de regels in de Formule 1 maakt het runnen van een team duurder, zo eenvoudig is het. Dat raakt alle teams logischerwijs in dezelfde mate", aldus Horner in gesprek met heet Duitse Motorsport-Total.de.

Overigens kwam er in 2017 alsnog meer binnen kwam dan eruit ging. Waar er in 2016 nog 205,9 miljoen euro binnenkwam, steeg dat bedrag in 2017 naar 264,7 miljoen euro. Dat had er echter vooral mee te maken dat Red Bull meer geld in het team pompte om sponsorinkomsten en verminderd prijzengeld aan te vullen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen