Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: 'Renault kan best een paar dagen langer wachten'

Red Bull houdt ondanks de druk van Renault vast aan het plan om rond de Grand Prix van Oostenrijk de keuze voor de motoren voor 2019 bekend te maken.

Na de Grand Prix van Canada stelde Renault dat Red Bull over alle gegevens van zowel de Renault-krachtbron als de Honda-krachtbron beschikt om een afgewogen keuze te maken voor 2019. Renault begreep dan ook niet waarom Red Bull die keuze maar uit bleef stellen. Red Bull zelf houdt echter vast aan het plan om de keuze in de aanloop naar of tijdens de Oostenrijkse GP bekend te maken. Het laat zich niet opjagen door de Fransen:

"Of we het nu vóór de Grand Prix van Frankrijk of vóór de Grand Prix van Oostenrijk bekendmaken. Wat maakt dat nou uit? Dat scheelt hooguit een paar dagen" , aldus Red Bull's Helmut Marko in gesprek met Auto, Motor und Sport . "Ik snap niet waarom Renault opeens zo'n haast heeft. We zullen onze keuze bekend maken tussen de GP van Frankrijk en de GP van Oostenrijk." Honda lijkt momenteel op poleposition te staan om in 2019 motoren te leveren aan Red Bull. De Japanners namen naar de Grand Prix van Canada een motorupgrade mee die goed was voor drie tienden per ronde, iets waar Red Bull flink van onder de indruk zou zijn geweest.

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"