© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull: 'Renault kan best een paar dagen langer wachten'

15 jun. 2018 10:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Red Bull houdt ondanks de druk van Renault vast aan het plan om rond de Grand Prix van Oostenrijk de keuze voor de motoren voor 2019 bekend te maken.

Red Bull wil definitieve besluit niet overhaasten

Na de Grand Prix van Canada stelde Renault dat Red Bull over alle gegevens van zowel de Renault-krachtbron als de Honda-krachtbron beschikt om een afgewogen keuze te maken voor 2019. Renault begreep dan ook niet waarom Red Bull die keuze maar uit bleef stellen.

Red Bull zelf houdt echter vast aan het plan om de keuze in de aanloop naar of tijdens de Oostenrijkse GP bekend te maken. Het laat zich niet opjagen door de Fransen:

"Of we het nu vóór de Grand Prix van Frankrijk of vóór de Grand Prix van Oostenrijk bekendmaken. Wat maakt dat nou uit? Dat scheelt hooguit een paar dagen", aldus Red Bull's Helmut Marko in gesprek met Auto, Motor und Sport.

"Ik snap niet waarom Renault opeens zo'n haast heeft. We zullen onze keuze bekend maken tussen de GP van Frankrijk en de GP van Oostenrijk."

Honda lijkt momenteel op poleposition te staan om in 2019 motoren te leveren aan Red Bull. De Japanners namen naar de Grand Prix van Canada een motorupgrade mee die goed was voor drie tienden per ronde, iets waar Red Bull flink van onder de indruk zou zijn geweest.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen