Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-reserve Lawson schudt De Vries-geruchten van zich af

De naam van Liam Lawson wordt vaak genoemd als mogelijke vervanger van Nyck de Vries als diens prestaties niet verbeterd worden. De Nieuw-Zeelander houdt zich er niet mee bezig.

Liam Lawson werd in 2022 derde in het Formule 2-kampioenschap, waarna Red Bull hem voor zijn vervolgtraject stalde in de Japanse Super Formula-klasse. Het is een route die Red Bull zijn coureurs vaker laat bewandelen, onder andere Pierre Gasly ging hem voor. Lawson combineert zijn taken in Japan met zijn rol als Red Bull-reservecoureur en dat gaat hem goed af, want hij gooit hoge ogen in het land van de rijzende zon. Afgelopen weekend won hij op het circuit van Autopolis en daardoor bezet hij de leidende positie in het kampioenschap.

Lawson gaat voor titel

Diens prestaties maken enkel dat zijn naam steeds nadrukkelijker genoemd wordt als mogelijke vervanger van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Zijn prestaties vallen nog wat tegen en dat kan in Red Bull-kringen zomaar betekenen dat er een coureurswissel aanstaande is als dat niet verandert. Lawson zelf echter is naar eigen zeggen 100% gefocust op zijn Japanse avontuur. "Ik houd me enkel bezig met het feit dat ik aan de leiding ga van het kampioenschap", aldus Lawson tegenover Autosport . "Ik wil het seizoen voltooien en vechten voor het kampioenschap en dat zal me de beste kansen verschaffen met het oog op volgend jaar", zo vervolgt hij, alvorens hij concreet ingaat op recente geruchten. "Wat er verder in de Formule 1 speelt, daar heb ik geen controle over. Ik ben voor nu dan ook vooral blij dat ik vandaag (afgelopen weekend, red.) heb gewonnen."

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"