Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-reserve zet eerste stap richting F1-stoeltje De Vries of Tsunoda

Voor Red Bull-junior Liam Lawson is dit jaar extreem belangrijk. Als hij dit seizoen goed presteert, dan kan hij in 2024 wel eens voor AlphaTauri uitkomen in de Formule 1. Zijn eerste race is in ieder geval perfect verlopen.

Liam Lawson is samen met Daniel Ricciardo de reservecoureur van Red Bull. De jonge Nieuw-Zeelander wordt door Helmut Marko gezien als een van de grootste talenten uit de opleiding en zit het dichtst tegen een volwaardige Formule 1-debuut aan. Afgelopen jaar werd hij echter nog net niet goed genoeg bevonden om de definitieve stap te maken. Hij werd derde in de Formule 2-klasse, achter Felipe Drugovich en Theo Pourchaire. Wel reed hij als rookie drie vrije trainingen in de Formule 1. Eén voor Red Bull en twee voor AlphaTauri. Ook reed hij in 2021 én 2022 de Young Driver Test voor respectievelijk AphaTauri en Red Bull. In 2021 won de Kiwi op een haar na net niet de DTM-klasse, na een controversieel seizoenseinde .

Super Formula

Dit jaar combineert Lawson zijn taken als reservecoureur van Red Bull met een Japans avontuur in de Super Formula, waar hij door Red Bull is gestald. De opdracht die hij van Marko heeft meegekregen is duidelijk: meestrijden om het kampioenschap, en het liefst natuurlijk de titel pakken. Zijn debuut in Japan verliep deze zaterdag zeer goed, want Lawson won zijn debuutrace meteen! Hij kwalificeerde zich op P3 (van de 22 coureurs), greep na een herstart P2 en pakte na een undercut de leiding in de race, die hij vervolgens niet meer weggaf. Zo is hij de eerste Red Bull-junior die een Super Formula-race wint sinds Pierre Gasly. De Fransman werd in 2017 tweede in het kampioenschap en kreeg datzelfde jaar nog een kans in de Formule 1. Als Lawson zo door gaat, dan moeten Nyck de Vries en Yuki Tsunoda dit jaar dus hard aan de bak.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"