© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull rijdt vanaf Engeland met verbeterde brandstof

03 jul. 2017 20:59 Rik Alkema 0 reacties
Red Bull Racing moet het dit seizoen vooral hebben van kleine aanpassingen. Vooral nu de beloofde grote update van motorleverancier Renault achterwege blijft, moet de Oostenrijkse renstal het op andere fronten proberen.

Red Bull krijgt beschikking over upgrade brandstof in Engeland

Sinds dit Formule 1 seizoen maakt de renstal van Max Verstappen en Daniel Ricciardo gebruik van ExxonMobil. Dit bedrijf was tot voor kort nog verbonden aan het team van McLaren. Dit seizoen levert het dus de brandstof, smeermiddelen en motorolie aan de Oostenrijkse renstal.

Doordat de samenwerking pas in januari gestalte kreeg, heeft het even geduurd voordat ExxonMobil met de nodige upgrades kon komen. Het bedrijf verwacht nu echter dat bij de Britse GP Red Bull gebruik kan maken van een verbeterde versie.

oordvoerder David Tsurusaki laat het volgende hierover los aan Motorsport.com: "De verbetering van de tweede versie van de brandstof is niet zo groot als de eerste, maar het is wel merkbaar."

Volgens Tsurusaki worden de onderlinge verschillen nu weer een stukje kleiner.

"We hebben een uitstekende relatie en werken heel nauw samen met Red Bull en Renault. Ik denk dat we wat betreft prestaties dicht bij onze concurrenten zitten.”

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen