Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull rijdt weinig ronden op vijfde testdag, Mercedes blijkt niet onfeilbaar

Op de vijfde van in totaal zes testdagen in Barcelona viel Red Bull niet op door een imposant aantal ronden. Max Verstappen zijn ochtend werd gehinderd door regen en spins, in de middag kwam ook Alexander Albon niet veel aan rijden toe. Net als Lewis Hamilton overigens.

De baan in Barcelona was aan het begin van de dag opdrogende. Dat maakte dat meerdere coureurs kortstondig van baan gingen, waaronder ook Max Verstappen en Sebastian Vettel, die beiden voor een code rood zorgde. Red Bull bracht diverse updates mee naar de vijfde testdag, maar die bleven onbeschadigd, tot opluchting van Red Bull. Men had de updates sowieso al goed kunnen evalueren, zo gaf het team aan.

Mercedes was ook aan het evalueren geslagen, nadat de testdag van de Duitse constructeur voortijdig ten einde kwam. Een probleem met de oliedruk maakte dat de motor van Lewis Hamilton zichzelf uit voorzorg uitschakelde. Op dat moment stonden er nog maar veertien ronden op de teller van de kampioen. Het was bepaald niet de eerste Mercedes-motor met kuren deze twee testweken.

Zo moeizaam als het bij Red Bull en Mercedes dus bij vlagen verliep, zo eenvoudig gingen sommigen anderen in de rondte. Nicholas Latifi reed na een volledige testdag niet minder dan 160 ronden en ook Sebastian Vettel deed het in dat rijtje met 145 ronden bepaald niet slecht. Hij was op de zachtste C5-compound bovendien de snelste man van de dag. Pierre Gasly klokte de tweede tijd, eveneens op de C5, Lance Stroll werd op de medium C3-band derde.

Max Verstappen vond zijn naam na 31 gereden rondjes terug op de zesde positie, met een snelste tijd gereden op de harde compound. In de middag was hij er er niet meer bij, en gingen de teams volop aan de slag met racesimulaties, waarbij de tijden niet in de buurt kwamen van de longruns van eerder deze week en vorige week. De omstandigheden in Barcelona waren niet ideaal.

Gedurende de eerste twee uren van de middagsessie liet Alexander Albon zich nauwelijks zien, maar in de laatste twee uren wist hij zijn rondetotaal alsnog aardig op te krikken naar 61. Op de harde banden kwam hij tot de tiende testtijd van de dag.

Morgen besluiten de teams de wintertests van 2020. Red Bull zal dan nog enkele nieuwe kleinigheden uitproberen, maar de grootste updates zaten vandaag al op de auto. Alexander Albon zal de ochtendsessie voor zijn rekening nemen, Max Verstappen rijdt vervolgens Red Bulls allerlaatste meters, voordat men afreist naar Melbourne voor de eerste Grand Prix van het jaar.

Uitslag formula.subevent.Dag 2.long - Wintertest week 2

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'