Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2023

Red Bull Ring scherpt maatregelen aan: alcoholverbod tijdens GP Oostenrijk

De Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk kijken met een alcoholische versnapering wordt lastig. Op de tribunes wordt het nuttigen en het meenemen van alcohol dit jaar verboden tijdens het weekend.

De veiligheidsmaatregelen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk worden met het alcoholverbod aangescherpt, dat meldt De Telegraaf. Een biertje halen bij de tribunes kan dus niet meer: er wordt geen alcohol verkocht en ook het meenemen is niet toegestaan. De tienduizenden Nederlandse fans op de Red Bull Ring zullen het dus moeten doen met water en fris.

Het verbod geldt in de fanzones en op de tribunes wordt dus niet geschonken. Mogelijk kan er op de grasvelden rondom het circuit nog wel worden gedronken, maar de intentie is glashelder: vorig jaar kwamen er tijdens de GP van Oostenrijk meerdere meldingen binnen van wangedrag van 'fans'.

Naast het alcoholverbod komt er ook verscherpte beveiliging in Spielberg, zodat eerdere incidenten worden voorkomen. De organisatie van de Grand Prix en de Formule 1 zelf nemen de incidenten van vorig jaar uiterst serieus en willen dergelijke gevallen voorkomen.

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Waarom Red Bull Newey per direct buiten het F1-team houdt