Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull schiep duidelijkheid over strijd Verstappen vs. Perez: "Miscommunicatie"

Sergio Perez legt uit dat er enige miscommunicatie was rondom de slotfase van de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Max Verstappen pakte de snelste ronde, waarna de Mexicaan om duidelijkheid vroeg bij Red Bull. Dat heeft hij nu naar eigen zeggen gekregen.

In de slotfase van de vorige race in Saoedi-Arabië leek het er even op dat Sergio Perez en Max Verstappen het gevecht aangingen voor de overwinning, maar laatstgenoemde coureur kwam uiteindelijk niet in de buurt van zijn teamgenoot. Perez won de race met een comfortabele voorsprong, maar Verstappen pakte in de laatste ronde nog wel de snelste raceronde. Tegen Perez werd juist gezegd dat beide coureurs dezelfde pace zouden vasthouden, wat zorgde voor enige verwarring bij de Mexicaan. Na afloop van de race is er om opheldering gevraagd en voorafgaand aan de GP van Australië is nu alles duidelijk over de strijd op het asfalt. Perez legt uit dat het vooral een gevalletje 'miscommunicatie' was en dat er nu een 'duidelijk systeem' is voor de komende races. Hoe dat systeem eruitziet? Dat wordt niet helemaal duidelijk. "Een situatie waarin het zoals bijvoorbeeld in Djedda en Bahrein heel duidelijk is wie er gaat winnen, hoe hard we ook pushen, is weer anders dan wanneer die duidelijkheid er niet is. Dan loop je weer tegen een ander scenario aan", kinkt het wat vaag.

Miscommunicatie bij Perez

Verstappen pakte uiteindelijk een extra WK-punt door de snelste ronde in de race te rijden in Djedda, terwijl Perez bevestigt dat hij geen gooi heeft gedaan naar de snelste raceronde. Dat was volgens hem niet de schuld van Red Bull, maar van een miscommunicatie met zijn race-engineer Hugh Bird. "Ik heb de zaken verkeerd geïnterpreteerd en misschien heb ik er een beetje spijt van, want ik wist niet precies hoe het zat." "Maar het is niet zo dat ze het ene tegen mij hebben gezegd en iets anders tegen Max. Het ging puur om de communicatie tussen ons (Bird en Perez, red.). Ik heb later met mijn engineers gesproken en daarna was het duidelijk." Na de race vroeg Perez ook aan teambaas Christian Horner hoe het precies zat. "En nu is dat ook duidelijk. Niets aan de hand."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"