Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull-simcoureur steunt Verstappen: "Toen vond iedereen het geweldig"

Na afloop van de Grand Prix van Hongarije bleef er een hoop over om te bespreken: omstreden strategische keuzes, woedende coureurs en stevige woordenwisselingen over de boordradio, alles passeerde de revue. Zo ook de simrace-avonturen waar Max Verstappen vaak tijdens een raceweekend mee bezig is. Red Bull-simcoureur Rudy van Buren en F1-kenner Ruud Dimmers zien daar het probleem echter niet van in.

Verstappen Grid Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het is dit seizoen al eerder voorgekomen dat Max Verstappen een dubbelprogramma draaide tijdens een Formule 1-weekend en ook in Hongarije was dat, weliswaar ietwat onverwacht, weer het geval. Naast zijn verplichtingen tijdens de Formule 1 Grand Prix van Hongarije besloot Verstappen ook nog deel te nemen aan de virtuele 24 uur van Spa-Francorchamps, samen met zijn eigen simrace-team Team Redline. 

De Nederlander kon na zijn prestaties op de Hungaroring echter rekenen op flink wat kritiek op zijn deelname aan de simrace. Red Bull-simcoureur Rudy van Buren en F1-kenner Ruud Dimmers benadrukken in de nieuwste podcast van RacingNews365 echter dat zij niet begrijpen waarom de hobby van Verstappen zo'n groot probleem zou zijn. 

"Ik zie het probleem echt niet", benadrukt Van Buren. "Ik heb best wel wat quotes gelezen in de media, die vooral benadrukten dat zijn keuze getuigt van een gebrek aan respect en toewijding voor het team, allemaal dat soort uitspraken. Maar ik heb die eerste bocht na de start gezien en Max was daar echt prima wakker. Zijn reactietijd bij de start zat ook wel goed, dus daar zie ik echt niks in."

Van Buren denkt dan ook dat een ander verschil ten grondslag ligt aan al die kritiek. "Dat is natuurlijk een beetje een generatieverschil met een aantal andere rijders in het veld. Norris en Piastri zijn wel ongeveer van dezelfde leeftijd, maar iedereen moet hoe dan ook gewoon zijn eigen ding doen. Als dat simracen voor hem een hobby is en afleiding biedt en we merken dat hij er plezier in heeft, zou ik toch zeggen: joh, lekker laten gaan."

Ook Dimmers merkte tijdens de start al op dat er eigenlijk maar weinig aan de hand was, maar merkte vooral een ander gevolg van de simrace-avonturen van Verstappen op. "Volgens mij had hij ook gewoon genoeg slaap gehad en alles naderhand, dus daar zat het probleem niet. En kijk, als hij de race gewoon gewonnen had, of tweede was geworden, zou niemand hier ooit over beginnen. Maar nu is het ineens een heel drama."

Van Buren beaamt de conclusie van Dimmers: "Kijk maar naar Imola, toen vond iedereen zijn prestatie echt geweldig. Én dat megagevecht met Norris én die wedstrijd 's nachts gereden, toen ging de vlag uit. Maar nu zoekt men echt iets om over te piepen. Nou, dan is dit zeker hetgeen waar vooral de oude generatie qua media meteen naartoe grijpt."

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'