Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull sleutelde zich een ongeluk op weg naar de poleposition van Verstappen

Max Verstappen heeft de poleposition in Zandvoort te pakken, maar na de vrijdag was dat nog allerminst een zekerheidje. Nadat Red Bull heel veel veranderde aan de RB18 van de Nederlander, wist hij uiteindelijk een grote stap voorwaarts te zetten.

Verstappen Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Nadat hij in de eerste vrije training slechts enkele ronden kon rijden voordat hij door versnellingsbakproblemen werd geveld, werd het er in VT2 niet veel beter op voor Max Verstappen. De auto voelde niet lekker aan en hij was niet sneller dan P8.

Red Bull moest vervolgens hard aan de slag en veranderde links en rechts allerlei dingen aan de RB18 van Verstappen. En hoe. Op zaterdag pakte hij de poleposition. Max vertelt tegenover Viaplay. "Het was een stuk beter dan vrijdag natuurlijk! We hebben veel aangepast aan de auto en deze zaterdag ging het veel beter."

Toch is het verschil veel kleiner dan vorige week in België. Verstappen weet wel waarom. "Je ziet natuurlijk nog steeds dat het ten opzichte van Spa iets lastiger voor ons wordt als we naar een circuit gaan waar we veel downforce nodig hebben. Om dan hier alsnog op de poleposition te staan is natuurlijk heel positief."

Vertrouwen in de race

De punten worden natuurlijk pas op zondag verdeeld. Op vrijdag klaagde Red Bull over veel bandenslijtage en dat kan tijdens de Grand Prix natuurlijk grote problemen opleveren. Op zaterdag heeft de Nederlander echter vertrouwen getankt, zo vertelt hij.

"Ik had in de zaterdagochtend tijdens VT3 een goed gevoel over de racepace. In VT1 en VT2 heb ik natuurlijk niet zoveel kunnen doen, maar ondanks dat ben ik er best wel positief over."

Al met al belooft het een mooie zondag te worden. Het oranjepubliek gaat hem net als in de kwalificatie in ieder geval naar voren schreeuwen. "Tijdens de kwalificatie hoorde ik in bocht één de mensen juichen ja. Natuurlijk weet je niet wie er nog allemaal over de lijn gaat komen, maar ik hoorde de fans zeker ja!", zo sluit hij glunderend af.

Check hieronder het interview met Verstappen in de video.

Ook interessant:

Dit maakt Verstappens pole op Zandvoort extra bijzonder

In deze speciale extra editie van de RacingNews365 F1-podcast bespreken host Joris Mosterdijk, F1-expert Ruud Dimmers en F1-journalist Aaron Deckers vanuit Zandvoort de zaterdag van Max Verstappen en collega's en blikken ze vooruit op de GP van Nederland op zondag.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken