Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull slijpt messen na Mercedes-jacht op Verstappen

Op de baan gebeurt er dit Formule 1-seizoen genoeg, maar buiten de baan gebeurt er zowaar nog meer. Max Verstappen speelt daarin een hoofdrol, zeker gezien de geruchten die er spelen rond een mogelijke overstap naar Mercedes. Maar nu slijpt Red Bull juist de messen.

Miami Max
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De onrust bij Red Bull Racing blijft maar voortduren. Was er eerst het onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag van teambaas Christian Horner, een paar dagen geleden werd officieel bekend dat topontwerper Adrian Newey het team begin 2025 verlaat. Zak Brown, de CEO van McLaren, liet zijn kans niet liggen om het vuurtje nog extra op te stoken door te zeggen dat 'Newey waarschijnlijk de eerste dominosteen is die valt'.

Alle ontwikkelingen bij Red Bull Racing hebben ongetwijfeld ook een effect op de positie van Max Verstappen. De Nederlander heeft zich nog niet heel duidelijk uitgesproken of hij ook de komende seizoenen bij de Oostenrijkse renstal blijft, ook al heeft hij gewoon een contract tot en met het einde van 2028. "Op dit moment kan ik zeggen dat ik bij Red Bull wil blijven, want ik geloof in dit project en alle betrokkenen. Uiteindelijk weet je in sport en het leven niet wat er in de toekomst gaat gebeuren", zo zei hij nog op de donderdag in Miami.

Mercedes en voornamelijk teambaas Toto Wolff probeert gebruik te maken van de onrust binnen het team van Red Bull Racing. Hij steekt niet onder stoelen of banken dat Verstappen zijn nummer één doelwit is en dat hij lang wil wachten. "Het is een soort relatie die op een gegeven moment moet gaan plaatsvinden, maar we weten niet wanneer", zo zei Wolff ruim een maand geleden.

Red Bull vs. Mercedes

Daar voegde Wolff het volgende aan toe na de Grand Prix van China twee weken geleden. "Zijn we in staat om Max te overtuigen? Ik denk niet dat het een kwestie van overtuigen is. Hij zal beslissingen nemen waarvan hij denkt dat ze goed voor hem zijn. En ik denk dat een paar factoren een rol spelen."

Teambaas Horner reageerde daar toen al op. "Toto's probleem zit hem niet in de coureurs. Ik denk dat hij zich op andere dingen moet focussen en niet naar coureurs moet kijken die niet beschikbaar zijn. Ik weet niet hoe vaak ik dat nog moet zeggen. Ik ga me niet met iets bemoeien wat alleen wordt gecreëerd om onrust te veroorzaken. Waarom zou je in vredesnaam dit team voor Mercedes willen inruilen?"

Dat leek al het startschot te zijn van Red Bull Racing om de messen te slijpen in de strijd om Verstappen en daar kwamen dit weekend ook nog eens de woorden van Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff bij. "Ik begrijp de druk die Toto Wolff en misschien ook andere teams ondervinden na jaren van achterstand. Maar ik denk dat Wolff zich moet focussen op zijn eigen problemen. Daar heeft hij er genoeg van. En het heeft ook iets met respect te maken als je blijft praten over het personeel van andere teams. Dat is niet gepast."

Als klap op de vuurpijl kon ook Red Bull-adviseur Helmut Marko het niet laten om Mercedes en Toto Wolff nog even op hun plek te zetten in gesprek met ORF. "Max heeft een contract en zoals de Mercedes nu rijdt, is dat volgens mij geen alternatief."

Maar Wolff zal zich absoluut nog niet gewonnen geven en zal de kansen aangrijpen die zich aandienen. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco