Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull sluit deal met Mercedes en kaapt motorkopstuk definitief weg

Red Bull en Mercedes hebben een deal gesloten over de overstap van Ben Hodgkinson naar Red Bull. Het motorkopstuk zal de leiding krijgen over het motorprogramma van Red Bull.

De nieuwe motordivisie van Red Bull, Red Bull Powertrains, wordt momenteel opgezet, zodat het in 2026 vanuit eigen huis motoren kan leveren. Vorig jaar april maakte Red Bull bekend dat het daarvoor Ben Hodgkinson had aangetrokken, die onder contract stond en nog steeds staat bij Mercedes. Hij moet het programma gaan leiden. Dat betekent echter niet dat hij zomaar van de ene op de andere dag van baan kon wisselen. Zeker in de Formule 1-wereld wordt er vaak een overgangsperiode ingesteld en staan er in contracten speciale clausules die moeten voorkomen dat iemand zomaar naar de concurrent over kan stappen.

Red Bull moet nog enkele maanden geduld hebben

Ook in het geval van Hodgkinson, die in 2001 begon bij Mercedes, moesten de twee partijen onderhandelen over de startdatum van hem bij Red Bull. Vandaag, 21 januari 2022, dus zo'n negen maanden na de bekendmaking van zijn overstap, hebben de twee partijen een overeenkomst gesloten en bekend gemaakt. Hodgkinson zal vanaf 24 mei van dit jaar aan de slag gaan. Hij zal de komende vijf maanden dus nog onder contract staan bij Mercedes, voordat hij de overstap maakt naar het team van Max Verstappen en Sergio Perez. Dat is gunstig voor Red Bull, want in de komende maanden wordt de nieuwe motorformule voor 2026 definitief bekend en kan er dus begonnen worden met de ontwikkeling. Wat er verder precies is overeengekomen, en of er bijvoorbeeld een 'transfersom' is betaald, is niet duidelijk.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"