Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull sluit deal met Mercedes en kaapt motorkopstuk definitief weg

Red Bull en Mercedes hebben een deal gesloten over de overstap van Ben Hodgkinson naar Red Bull. Het motorkopstuk zal de leiding krijgen over het motorprogramma van Red Bull.

Ben Hodgkinson Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De nieuwe motordivisie van Red Bull, Red Bull Powertrains, wordt momenteel opgezet, zodat het in 2026 vanuit eigen huis motoren kan leveren. Vorig jaar april maakte Red Bull bekend dat het daarvoor Ben Hodgkinson had aangetrokken, die onder contract stond en nog steeds staat bij Mercedes. Hij moet het programma gaan leiden.

Dat betekent echter niet dat hij zomaar van de ene op de andere dag van baan kon wisselen. Zeker in de Formule 1-wereld wordt er vaak een overgangsperiode ingesteld en staan er in contracten speciale clausules die moeten voorkomen dat iemand zomaar naar de concurrent over kan stappen.

Red Bull moet nog enkele maanden geduld hebben

Ook in het geval van Hodgkinson, die in 2001 begon bij Mercedes, moesten de twee partijen onderhandelen over de startdatum van hem bij Red Bull. Vandaag, 21 januari 2022, dus zo'n negen maanden na de bekendmaking van zijn overstap, hebben de twee partijen een overeenkomst gesloten en bekend gemaakt.

Hodgkinson zal vanaf 24 mei van dit jaar aan de slag gaan. Hij zal de komende vijf maanden dus nog onder contract staan bij Mercedes, voordat hij de overstap maakt naar het team van Max Verstappen en Sergio Perez. Dat is gunstig voor Red Bull, want in de komende maanden wordt de nieuwe motorformule voor 2026 definitief bekend en kan er dus begonnen worden met de ontwikkeling.

Wat er verder precies is overeengekomen, en of er bijvoorbeeld een 'transfersom' is betaald, is niet duidelijk.

Ook interessant:

Dit zijn de meest bijzondere teamnamen ooit in de Formule 1

De meeste teamnamen in de F1 zijn vernoemd naar haar oprichters, maar een aantal namen hebben een wel heel bijzondere oorsprong. Benieuwd? Check dan de video hieronder.

13 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona