Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Red Bull spectaculairste team met Max Verstappen en Daniel Ricciardo'

Voormalig F1-coureur en huidig GPDA-voorzitter Alexander Wurz vindt Red Bull het meest opwindende team in de Formule 1. De Oostenrijker geniet van de manier waarop het team Verstappen en Ricciardo laat vechten met elkaar.

Alexander Wurz was zelf altijd een echte racer die een hard gevecht niet uit de weg ging. De lange Oostenrijker, met rode en blauwe schoen, kan het dan ook erg waarderen dat Red Bull Verstappen en Ricciardo vrij laat racen. Beide coureurs kunnen het uitstekend met elkaar vinden en hebben respect voor elkaar. Een hard gevecht op de baan schuwen ze niet. "Red Bull heeft een uitdagend rijdersduo, waarbij er altijd wat spanning aanwezig is. Het team gaat daar uitstekend mee om en laat de beide rijders vrij racen. Ze beperken hun coureurs niet met teamorders om ze strak aan de lijn te houden", laat Wurz aan Der Standard weten. "Als motorsportfan ben ik erg blij dat er teams als Red Bull zijn. Ze brengen de motorsport veel goeds."

Wurz is daarnaast ook erg benieuwd hoe de strijd bij Mercedes zich ontwikkeld. Valtteri Bottas kende vorig seizoen een goed begin, maar liet zich duidelijk als tweede rijder behandelen en had geen antwoord op de snelheid van Hamilton na de zomerstop. " Ik ben ook benieuwd hoe Bottas met Hamilton omgaat. We weten allemaal hoe sterk Hamilton is als hij goed in zijn vel zit. Maar als hij mentaal geknakt is kan hij niet een maar zelfs drie stappen achteruit zetten", waarmee Wurz verwijst naar de strijd tussen Hamilton en Rosberg in 2016. "Misschien lukt het Bottas om Lewis onder druk te zetten, net als halverwege vorig seizoen, en hierdoor diverse races te winnen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden