Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull staat Verstappen niet financieel bij: "Hij mag de boete zelf betalen"

Max Verstappen kreeg van de FIA stewards een boete van 50.000 euro opgelegd voor het aanraken van de achtervleugel van Lewis Hamilton. Wie denkt dat Red Bull dat niet geringe bedrag op zal hoesten, heeft het mis.

Het boetebedrag van 50.000 euro is zelfs voor Formule 1-begrippen aan de hoge kant, maar Red Bull zal opgelucht adem hebben gehaald toen de stewards hun oordeel kenbaar maakte. En Red Bull misschien nog iets meer dan Max Verstappen zelf, want Red Bull is niet van plan de boete voor Verstappen te betalen. Als het aanwezige journaille Helmut Marko vraagt of Verstappen de boete zelf moet betalen, antwoordt hij bevestigend: "Dat moet hij zelf betalen, ja."

Straf Verstappen 'vrij zwaar'

Heel vreemd is dat anno 2021 misschien niet. Ja, het was op eigen initiatief dat Verstappen die achtervleugel vast pakte en dus is het zijn 'fout', maar in voorgaande jaren had Red Bull misschien wel even financieel bijgesprongen. Dit seizoen is echter voor het eerste een budgetlimiet in de Formule 1 van toepassing, waarbinnen men prima zonder dit soort onverwachte extra kosten kan. Overigens denkt Marko niet lichtzinnig over die straf voor Verstappen: "De zaak van Hamilton was duidelijk en Max, nou ja, dat was een vrij hard oordeel, maar daarmee is geen man overboord."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi