Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull staat versteld van dominante Norris: "Het sloeg nergens op!"

Lando Norris greep op dominante wijze de zege in Singapore en verkleinde zo de achterstand op Max Verstappen. Red Bull-teambaas Christian Horner staat versteld van de snelheid in de McLaren.

Norris Verstappen GP Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen kon Lando Norris in de verste verte niet bedreigen tijdens de Grand Prix van Singapore. Norris reed comfortabel weg bij de Nederlander, die de schade beperkte door als tweede over de streep te komen. De snelheid van McLaren zorgt wel voor verbazing bij Red Bull-teambaas Christian Horner.

"Het sloeg nergens op!", stelt Horner, die de Éngelse woorden 'taking the piss' in de mond neemt en daar snel op terugkomt. "Dat kan ik nu niet zeggen in de publiciteit. Hij had veel tempo in handen en wij kwamen duidelijk snelheid tekort. Lando raakte twee keer de muur, maar kwam er wel mee weg. Ik denk dat Max een sterke race reed en dit was alles wat erin zat. Als je je bedenkt waar we een paar weken geleden stonden, denk ik dat we veel progressie hebben geboekt. We hebben echter nog veel werk te doen."

Horner complimenteert Norris en McLaren. "We moeten Lando en McLaren feliciteren. Ze hadden het gehele weekend een sterke auto en waren vooral snel in de eerste stint. Op de harde band zagen wij er beter uit. Maar het gat was veel te groot en je kan moeilijk inhalen op dit circuit. Als je me vrijdag echter had gezegd dat we op de voorste rij zouden starten en met een grote voorsprong op de tweede plaats zouden eindigen, had ik daar zeker voor getekend."

Praat mee!

Viaplay
x
Titelstrijd Red Bull heeft goed nieuws voor Verstappen