Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

'Volgend sleutelfiguur Red Bull denkt na over toekomst na vertrek Newey'

Het vertrek van Adrian Newey bij Red Bull Racing hing al even in de lucht en woensdag werd het nieuws ook echt naar buiten gebracht. Volgens Red Bull Racing zou dit niet tot een leegloop gaan leiden, maar de geruchten gaan nu dat sportief directeur Jonathan Wheatley ook twijfelt over zijn toekomst bij het team.

Wheatley Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het rommelt al langere tijd binnen Red Bull. Aan het begin van het seizoen was daar het onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag van teambaas Christian Horner en later zou Helmut Marko mogelijk geschorst worden. Precies op het moment dat alles weer in wat rustiger vaarwater leek te komen, was daar plots het vertrek van topontwerper Adrian Newey.

Of dit het begin is van een leegloop moet natuurlijk nog blijken, maar Newey is wel de eerste grote naam die binnenkort bij het team vertrekt. Toch lijkt hij niet de enige te zijn die actief nadenkt over zijn toekomst, want The Times meldt nu dat ook sportief directeur Jonathan Wheatley nadenkt over zijn toekomst bij Red Bull Racing. Volgens het Britse medium heeft Wheatley al langere tijd de wens om teambaas te worden in de Formule 1.

Wheatley, die al sinds 2006 bij Red Bull werkzaam is, zou dan ook oren hebben naar een eventuele overstap naar een ander team. Overigens meldt het medium ook dat Wheatley in onderhandeling is met Red Bull over een nieuw contract. Iets wat in lijn is met het statement dat Red Bull uitbracht, naar aanleiding van de woorden van Zak Brown.

Een eventueel vertrek van Wheatley zou wel een nieuwe klap zijn voor Red Bull Racing. Als sportief directeur is de Engelsman namelijk onder meer verantwoordelijk voor de pitstopcrew van het team, die de afgelopen jaren met afstand de beste is gebleken. Sinds 2018 wist Red Bull ieder jaar met afstand de 'DHL Fastest Pitstop Award' te winnen. Wheatley is ook een van de hoogste functionarissen binnen het team van Max Verstappen.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"