Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Red Bull stapt over op Honda-motoren'

Eerder vandaag werd bekend dat Renault het contract met Red Bull niet wil verlengen aan het einde van 2018. Een nieuw motorprobleem dreigt daarmee voor het team van Max Verstappen.

De puzzelstukjes vielen de afgelopen dagen steeds verder in elkaar: Toro Rosso rijdt volgend jaar met Honda-motoren. Het is een leerjaar voor beide partijen, waarbij grote broer Red Bull het project nauwlettend volgt. De algehele verwachting was dat Red Bull de prestaties van de Renault-motor wilde vergelijken met die van Honda, om dan later een beslissing te nemen over de motoren voor 2019. Renault heeft nu besloten om het contract dat eind 2018 afloopt niet te verlengen. Een nieuw motorenprobleem hangt Red Bull boven het hoofd, want het is nu aangewezen op Honda. Juist het merk dat de afgelopen drie seizoenen een flater sloeg in de F1. Volgens de laatste geruchten is het een kwestie van dagen voordat de deal officieel bekend wordt gemaakt.

Financieel gezien betekent de deal met Honda dat de motoren gratis geleverd worden en er nog een flinke vergoeding wordt betaald door de Japanse fabrikant. Er wordt zelfs gesproken over een complete overname van het team van Toro Rosso eind 2018. Sportief gezien zijn er bijzonder veel vraagtekens. McLaren kende drie beschamende jaren door alle problemen met de krachtbron. Te weinig vermogen en vooral veel te onbetrouwbaar. De grote vraag is of Honda dat ineens in 2018 weet te verhelpen. Max Verstappen en Daniel Ricciardo zullen vanzelfsprekend vraagtekens plaatsen bij de deal. De grote vraag is dan ook of zij voor 2019 behouden kunnen blijven voor Red Bull.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi