Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull steekt de loftrompet over 'briljante' Perez

Sergio Perez liet beterschap zien tijdens het Grand Prix-weekend in Brazilië. De Mexicaan reed van de negende naar de vierde plaats in de hoofdrace en kan op mooie woorden van teambaas Christian Horner rekenen.

Perez Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De afgelopen tijd verkeerde Sergio Perez niet in zijn beste vorm. De teamgenoot van wereldkampioen Max Verstappen pakte maar één podiumplaats sinds de zomerstop en viel tijdens zijn thuisrace in Mexico uit door een harde crash in de eerste bocht. Daardoor kwam zijn stoeltje steeds meer onder druk te staan, ondanks het feit dat Perez over een contract voor 2024 beschikt.

Een week later is het vertrouwen weer helemaal terug, want Perez liet mooie dingen zien gedurende de Grand Prix van Brazilië. Het mondde in de hoofdrace weliswaar niet uit in een podium, maar de snelheid was hoopgevend. De mooie strijd met Fernando Alonso zorgde nog voor wat extra spektakel, al liep Perez de derde plaats wel op 53 duizendsten mis. Toch is teambaas Christian Horner lovend over zijn coureur.

"Checo reed een briljante race", stelt Horner tegenover onder meer RacingNews365. "Het is mooi voor hem dat hij op Lewis Hamilton uitliep in de strijd om de tweede plaats in het rijderskampioenschap. Al met al was het een sterk weekend met de derde plaats in de sprintrace en de vierde plaats in de hoofdrace. Wij weten waar hij toe in staat is en ik denk dat het hem vertrouwen oplevert voor de races in Las Vegas en Abu Dhabi. Hij is altijd goed geweest op stratencircuits. "

Horner genoot van de strijd tussen Perez en Alonso

Horner keek met interesse naar het gevecht tussen Perez en Alonso in de slotfase en wijst aan waarom de Red Bull-coureur nog tegen een counter aanliep. "Checo was een beetje aan het glijden in de tweede bocht, wat Alonso de kans gaf om hem in te halen. Aston Martin was sowieso heel snel op de rechte stukken. Fernando is een sluwe vos die zijn auto altijd op de juiste manier weet te positioneren. Het was een geweldige race en een mooie strijd tussen de twee."

De 49-jarige Brit zag dat Perez veel van zijn banden vergde in de openingsfase. "Hij moest door verkeer heen, waardoor zijn banden sneller sleten. Hij heeft dat goed gemanaged, want je zag aan het einde dat hij veel sneller was op de softs. Aston Martin was echter de verrassing. Zij reden met weinig downforce en dat leek uitstekend te werken."

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Updates Dit is wat Red Bull veranderd heeft aan de RB20 van Verstappen