© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull stelt agressieve doelstelling: 'Ferrari verslaan na de zomer'

03 aug. 2017 17:39 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Red Bull Racing kent een erg matig seizoen tot op heden. Teambaas Christian Horner verwacht dat daarin verandering komt na de zomerstop. Tot dusver wist 'lucky' Daniel Ricciardo een Grand Prix te winnen namens het team. Bij Max Verstappen staat de teller nog op nul zeges.

Red Bull wil komende negen races meer punten scoren dan Ferrari

Max Verstappen werd voornamelijk achtervolgd door pech en stond slechts één keer op het podium. De RB13 van Red Bull was in geen enkele van de afgelopen elf races opgewassen tegen Mercedes en Ferrari. In Monaco en Hongarije was de snelheid nog het meest veelbelovend. 

Na de zomerstop moeten de prestaties van het team sterk verbeteren. Zoveel zelfs dat Christian Horner de ambitieuze, doch onrealistische, doelstelling uitspreekt om meer punten te verzamelen in de komende negen races dan Ferrari.

"Wat is realistisch om te verwachten na de zomer? Het gat naar Mercedes en Ferrari in het WK is te groot om te dichten. Ik wil dat we in de tweede helft van het seizoen meer punten scoren dan Ferrari," laat Horner aan GPupdate weten.

Hoewel velen grote vraagtekens zullen plaatsen bij de doelstelling, vindt Horner deze realistisch.

"We moeten ervoor zorgen dat we iedere race kunnen strijden om de ereplaatsen. Dat is een realistische en agressieve doelstelling."

Met zes podiumplaatsen, waaronder slechts een zege, in elf races laakt het haast een utopie om te verwachten dat Red Bull vanaf de GP van België ineens meedoet om de zeges.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen