Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull stelt fans gerust na onthulling ontwerpgeheim

Afgelopen weekend hing de Red Bull-vloer open en bloot boven het circuit in Monaco, nadat Sergio Perez zijn RB19 hard in de muur had gegooid.

Afgelopen weekend hing de Red Bull-vloer open en bloot boven het circuit in Monaco, nadat Sergio Perez zijn RB19 hard in de muur had gegooid. Een unieke kans voor alle rivalen om de vloer van de wagen te bekijken, want het is het best bewaarde geheim van het team uit Milton Keynes.

Bij de huidige generatie auto's is de vloer namelijk van groot belang voor het genereren van downforce. Als je daar het maximale uit haalt, dan kan je daar mee het verschil maken ten opzichte van de concurrentie. Helmut Marko was er niet helemaal blij mee dat Checo ervoor had gezorgd dat de vloer van zijn wagen zo lang zo duidelijk te zien was.

"Dat vinden we natuurlijk niet leuk. De vloer is zeer belangrijk", zucht hij in gesprek met Motorsport.

Geheel

Dat de beelden die na de crash van Perez zijn gemaakt ongetwijfeld uitvoerig zullen worden bestudeerd, hoeft echter geen ramp te zijn. Het draait volgens Marko namelijk om het geheel. "De vloer is zeer belangrijk, maar als je de andere onderdelen en het onderliggende concept niet snapt, dan is het niet makkelijk."

"De Mercedes-bolide hing bovendien nog langer in de lucht. Maar ik denk dat niemand net zo geïnteresseerd was in hun vloer als in onze vloer", grapt hij. "Het is slechts de vloer. Het moet allemaal samenwerken met de voorvleugel en de achterkant van de auto. Het gaat om een combinatie van alles, en dat is veel complexer dan alleen de vloer", aldus de Red Bull-adviseur.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

27 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken