Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull stelt gerust: "Auto klaar voor Verstappens 2e testdag"

Pierre Gasly's spin heeft geen gevolgen voor de derde testdag voor het nieuwe Formule 1-seizoen. Volgens het team is de auto op tijd gerepareerd om weer teruggegeven te worden aan Max Verstappen.

Gasly moest een uur voor het einde van de sessie uitstappen nadat hij met de Red Bull-Honda gespind was op het circuit van Barcelona. Volgens een van de stafleden heeft dat uitstapje echter geen negatieve gevolgen voor de rest van de week.

"Dit soort dingen gebeuren", aldus Guillaume Rocquelin, die nu voor Red Bull werkt als Head of Race Engineering en eerder de engineer was van onder meer Sebastian Vettel. "Pierre was net met een snel rondje bezig en reed op de limiet. Natuurlijk is hij niet blij maar dit is geen ramp. We hebben vanavond wat extra werk maar zijn op tijd klaar voor morgen." Vanaf woensdagochtend 9:00 uur is het weer de beurt aan Verstappen om testkilometers te maken achter het stuur van de RB15. Rocquelin: "Pierre heeft een goede eerste dag beleefd. Het doel was om veel te rijden, hem een goed gevoel te geven en diverse banden te proberen. Op de achtergrond testten we ook wat maar het ging vooral om Pierre's vertrouwen. 's Middags hebben we wat korte runs voor datavergaring gedaan tot hij spinde."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'