Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

'Red Bull stelt Ricciardo ultimatum, Lawson staat klaar als vervanger'

Daniel Ricciardo raakt mogelijk snel zijn zitje kwijt bij RB. Volgens NZ Herald heeft Red Bull hem een ultimatum gesteld en staat Liam Lawson klaar als vervanger.

Ricciardo Australia
Gerucht
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is duidelijk dat Daniel Ricciardo niet goed aan het nieuwe Formule 1-seizoen begonnen is. Waar Yuki Tsunoda in Australië punten pakte, bleef Ricciardo wederom ver achter. De lokale held werd uitgeschakeld in Q1 en kwam niet verder dan de twaalfde plaats in de race. En dat terwijl Ricciardo juist aangaf dat hij voor het Red Bull-stoeltje wilde gaan.

NZ Herald meldt nu dat Red Bull-adviseur Helmut Marko Ricciardo een ultimatum zou hebben gesteld. Als Ricciardo de komende twee Grands Prix in Japan en China niet presteert, zou hij vanaf de Grand Prix van Miami zijn RB-stoeltje kwijt zijn aan Liam Lawson. De Nieuw-Zeelander viel vorig jaar al in toen Ricciardo zijn pols brak en liet een daverende indruk achter.

Het medium stelt ook dat Lawson op de lange termijn op poleposition staat om Sergio Perez te vervangen bij Red Bull. Het team uit Milton Keynes zou Lawson wel naast Max Verstappen willen zien rijden.

Lawson gaf eerder aan dat zijn toekomst nog niet vast lag. "Er is niets in beton gegoten over mijn toekomst. Voor mij gaat het erom dat ik er klaar voor ben en hopelijk komen er kansen." Mogelijk volgt die kans nu dus vanaf de GP van Miami.

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China