Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

Red Bull: "Stilvallen Verstappen baart ons geen zorgen"

Max Verstappen kende wederom een productieve dag in Barcelona, maar het was wel een dag die voortijdig ten einde kwam. Max Verstappen viel stil met nog vijf minuten te gaan en met een rode vlag tot gevolg. Red Bull maalt echter niet om de technische tegenslagen van vandaag.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de morgen waren er de nodige problemen met de wielophanging van de Red Bull RB16, in de middag moest Max Verstappen met nog vijf minuten op de klokken uit zijn auto stappen. Guillaume Rocquelin, Head of Race Engineering, stapt namens Red Bull snel over die problemen heen.

"Het heeft ons tijd gekost en dat is jammer, maar dit is nu precies waarom we testen. Nadat we het probleem uit de ochtend hebben opgelost, reden we zonder problemen een goed aantal ronden", zo blikt hij terug op de dag waarop Alexander Albon en Max Verstappen de auto deelden.

"Aan het eind van de dag werd Max een halt toegeroepen, maar we zijn er al achter dat de oorzaak daarvan niet iets is waar we ons zorgen over hoeven te maken", vervolgt Rocquelin, die aangeeft waaruit het werk bestond op het moment dat er wél gereden werd.

"Eigenlijk volgden we hetzelfde programma als vorige week. We hebben een heleboel setups uitgeprobeerd en diverse wijzigingen aan de ophanging uitgeprobeerd. Max Verstappen testte bovendien de banden die we later dit jaar tijdens de Grand Prix van Nederland gaan gebruiken, Alexander zal dat waarschijnlijk morgen gaan doen. Al met al was het een erg goede dag, waarop we veel hebben kunnen rijden en waarop we veel hebben geleerd."

2 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem