Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Christian Horner

Horner hekelt straf Verstappen na 'vergelijkbare' actie Hamilton: "Hij duwde Max van de baan!"

Christian Horner is niet te spreken over de stewards van dienst tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De teambaas van Red Bull begrijpt niet waarom een bepaalde move van Lewis Hamilton op Max Verstappen niet werd onderzocht.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/MichaelPotts

De allereerste Grand Prix van Saoedi-Arabië is er eentje voor de geschiedenisboeken. Waar de hele wereld het nog heeft over het bizarre 'rem-incident' tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, wil Christian Horner een ander moment van de wedstrijd uitlichten. Als de teambaas van Red Bull wordt geconfronteerd met de acties van Verstappen stipt hij een moment aan waarbij Hamilton de Nederlander wijd duwt in de laatste bocht.

"Ik zou je willen vragen om naar Lewis te kijken toen hij een momentje had in de laatste bocht, daar duwde hij Max op dezelfde manier van de baan af. Iedere coureur die ooit gekart heeft of geracet heeft in welke categorie dan ook, weet dat dat hard racen is", vertelt Horner tegen verschillende media waaronder RacingNews365.

Laat Hamilton en Verstappen racen

"Lewis krijgt het niet alleen maar, hij deelt het net zo goed uit. Hij is soms erg sluw met de manier waarop hij het doet, maar kijk naar die laatste bocht toen hij Max daar wijd duwde. Er was ook een andere bocht waar hij het stuurwiel opende en in bocht 1 ook", aldus de teambaas.

Horner vindt dat de FIA Verstappen en Hamilton gewoon moeten laten racen of dat ze anders het circuit moeten aanpassen. "Deze jongens vechten over zulke kleine marges, ze zoeken de grenzen op. Als je niet wilt dat ze de mogelijkheid hebben om wijd te gaan, moet je daar een grindbak neerzetten."

Red Bull wil titel eerlijk winnen

De teambaas van Red Bull geeft aan dat ze het kampioenschap 'eerlijk' willen winnen. "Ja natuurlijk willen we dat", antwoord Horner nadat hem door RacingNews365 wordt gevraagd of het team zich druk maakt op de manier waarop ze de titel zouden winnen.

"We willen het op de baan doen, niet in de kamer van de stewards en niet in de grindbak. Je wilt het winnen. Het is het hele jaar door een harde strijd geweest. Er is fantastisch geracet tussen deze twee coureurs. En ik hoop dat het een eerlijke en nette race wordt in Abu Dhabi", sluit de Brit af.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

35 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche