Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Red Bull-talent in Nederlandse dienst gewaarschuwd door vader: "Dan race je niet meer!"

Amna Al Qubaisi komt dit jaar wederom voor het Nederlandse MP-Motorsport in actie in de F1 Academy-klasse. Dit jaar zijn de Formule 1-teams verbonden aan de klasse en daardoor mag Al Qubaisi de kleuren van Visa Cash App RB verdedigen.

VCARB launch
Interview
Naar nieuwsoverzicht © VCARB

Tijdens de spectaculaire launch van Visa Cash App RB spraken we met Amna Al Qubaisi. De coureur uit de Verenigde Emiraten zal in 2024 namelijk in actie komen voor VCARB in de F1 Academy. Vorig jaar kwam Al Qubaisi uit voor het Nederlandse team MP Motorsport en toen wist ze zowel een race op de Red Bull Ring te winnen als op het circuit van Barcelona. Natuurlijk hoopt de 23-jarige coureur ook dit jaar met datzelfde team een overwinning binnen te slepen, al wil ze er niet te veel druk opzetten. "Ik ben dit jaar een klein beetje nerveus, mede door de grote steun die ik krijg van Red Bull en VCARB."

"Het gaat echter om gezonde druk. Tegelijkertijd wil ik geen verwachtingen uitspreken omdat ik mezelf anders misschien ga teleurstellen. Van binnen wil ik echter altijd winnen en dus wil ik wel ieder weekend voor de overwinning gaan", aldus Al Qubaisi met een veelzeggende glimlach op het gezicht. De overwinningen van 2023 is ze niet vergeten en natuurlijk hoopt ze graag een vervolg te geven aan haar goede debuutseizoen.

In de strijd om de overwinningen zal Al Qubaisi echter wel moeten afrekenen met haar zus en teamgenoot Hamda Al Qubaisi. Zij racet ook voor MP Motorsport maar zal de kleuren van Red Bull Racing verdedigen in 2024. "Het is heel speciaal om met mijn zus te racen. Onze band is er met het racen ook nog veel sterker op geworden. Samen met onze teamgenoot Emely de Heus vormen we eigenlijk een team van drie zussen bij één team!"

"We kunnen het namelijk ontzettend goed vinden met elkaar, maar op de baan gaan we wel de strijd met elkaar aan. Dat doen we wel met veel respect voor elkaar, want vorig seizoen waren we het enige team waarbij de coureurs niet met elkaar in aanraking kwamen op de baan. Kijk de hoogtepunten van vorig jaar er maar op na, haha. Dat komt overigens ook wel door onze vader."

"Hij heeft heel duidelijk tegen ons gezegd, dat wanneer we elkaar van de baan rijden, we beiden niet meer zullen racen! Dus die woorden hebben we beiden meegenomen."

Red Bull Racing simulator

In de voorbereiding op het aankomende F1 Academy-seizoen heeft Al Qubaisi een extra troef in handen. "Ik kan dit jaar gebruik maken van de simulator bij Red Bull Racing en dat is een groot hulpmiddel. Daarom ben ik al een aantal keren naar Milton Keynes gegaan, om in de simulator te stappen. Ik moet zeggen dat dat heel tof is."

"De simulator is namelijk onwijs realistisch. Als ik in de simulator heb gereden en daarna in de échte bolide stap, dan heb je meteen het gevoel dat je er al bent geweest. Je weet namelijk meteen je rempunten en alles komt overeen met wat je op de simulator al hebt meegemaakt. Het is écht heel realistisch. Daarnaast helpt het team me ook op andere vlakken. Denk daarbij niet alleen aan de simulator, maar ook aan trainingen en lessen op technisch vlak. Dat maakt het echt geweldig om deel uit te maken van het Red Bull Junior programma."

"Het is sowieso heel goed dat de Formule 1 nog meer betrokken is met onze klasse. Dat verdienen we ook, want het heeft lang geduurd voordat we de steun eindelijk hebben gekregen. De vrouwelijke F1 Academy zal door de nauwere samenwerking met de Formule 1 ook veel meer aandacht krijgen en dat is natuurlijk precies wat we nodig hebben", aldus Al Qubaisi die tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië dit jaar voor het eerst in actie zal komen in de F1 Academy-klasse.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen