Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

• En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-talent O'Ward verliest stoeltje in Japan, kan in GP Mexico rijden

Een opvallende wissel in het talentenprogramma van Red Bull: Patricio O'Ward wordt na drie races in de Japanse Super Formula al vervangen door Juri Vips. De timing daarvan valt echter samen met de Grand Prix in het thuisland van O'Ward.

Patricio 'Pato' O'Ward werd in mei van dit jaar door Red Bull toegevoegd aan het opleidingsprogramma, nadat hij indruk had gemaakt in de IndyCar Series. De Mexicaan kreeg daarop halverwege 2019 de Super Formula-auto van Team Mugen toegewezen, die daarvoor nog bestuurd werd door (voormalig) Red Bull-junior Dan Ticktum. Nu is echter bekend geworden dat O'Ward voor de laatste race van het Super Formula-kampioenschap in Suzuka wordt vervangen door Formule 3-coureur Juri Vips, eveneens een Red Bull-junior. O'Ward heeft in dat kampioenschap pas drie wedstrijden gereden en finishte in de derde daarvan voor het eerst in de top tien met een zesde plek. De timing van deze wissel is echter interessant: de laatste Super Formula-race valt samen met de Grand Prix van Mexico. Mogelijk zou Red Bull de jonge Mexicaan daar aanwezig willen laten zijn, bijvoorbeeld om de eerste vrije training te rijden voor Toro Rosso - zoals in Japan nog gebeurde met Super Formula-kampioen Naoki Yamamoto. Tijdens het Grand Prix-weekend in Oostenrijk van dit jaar mocht O'Ward al onder de vleugels van Red Bull aantreden in de Formule 2, met het Nederlandse MP Motorsport. In zijn eerste twee races wist hij echter niet in de top tien te finishen. Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren uitgebreid terugblikken op de Grand Prix van Japan.