Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Red Bull-teambaas Horner ontvangt zeer hoge Britse onderscheiding

Christian Horner mag zich vanaf heden commandeur in de Orde van het Britse Rijk (CBE) noemen. Hiermee is de Red Bull-teambaas slechts één rang verwijderd van de ridderorde.

Horner Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull-teambaas Christian Horner ontvangt een nieuwe rang in de Orde van het Britse Rijk. Zijn naam staat op de New Year Honours-lijst van Koning Charles III, en zal vanaf heden de titel 'commandeur' (CBE) mogen dragen. Dit is een upgrade van zijn vorige rang.

In 2013 kreeg Horner al de naam 'officier', oftewel OBE (Officer of the British Empire) - de tweede rang in het Britse erelijstsysteem na MBE (Member of the British Empire) - voor zijn diensten in de autosport, nadat hij het team tussen 2010 en 2013 met Sebastian Vettel naar zijn eerste vier WK-titels wist te leiden.

Als erkenning van zijn diensten aan de Formule 1 en de autosport wordt de eer van Horner opgewaardeerd tot een CBE (Commander of the British Empire). De volgende hoogste onderscheiding is een ridderorde. "Het was een onverwachte onderscheiding om tien jaar geleden een OBE te krijgen en om deze tweede onderscheiding, een CBE, te ontvangen, is iets waarvoor ik enorm dankbaar en zeer vereerd ben", laat de Brit zelf weten.

"Het is een groot voorrecht om samen met zo'n fenomenaal team als Red Bull Racing te werken en leiding te geven aan een industrie die zoveel bijdraagt aan de Britse economie. Ik ben enorm trots op wat we met Red Bull hebben bereikt in de Formule 1 en in de bredere high-tech arena en ik ben enorm vereerd dat ik daarvoor erkenning krijg."

Andere motorsport CBE's zijn onder andere Red Bull-ontwerper Adrian Newey, de legendarische McLaren- en Brabahm-ontwerper Gordon Murray en wereldkampioenen John Surtees en Nigel Mansell.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'