Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-teambaas Horner reageert op gridstraf Hamilton

Het hing al een tijdje in de lucht, maar in het weekend van de Grand Prix van Brazilië spreekt Lewis Hamilton toch echt een nieuwe verbrandingsmotor aan. Hij krijgt een gridstraf van vijf plaatsen. Red Bull-teambaas Christian reageert.

De belangrijkste vraag die Christian Horner over het thema door Sky Sports krijgt voorgeschoteld, is of het nieuws iets verandert aan de manier waarop Red Bull het weekend in Brazilië ingaat: "Het verandert voor ons helemaal niets", klinkt het stellig. "Wij moeten ons evengoed focussen op het leveren van zo goed mogelijk werk. Er hangt wat veranderlijk weer in de lucht en we hebben natuurlijk de sprintkwalificatie en de hoofdrace op zondag", zo stipt de teambaas van Verstappen enkele situaties aan waar men scherp op moet zijn. "Het is volledig te begrijpen dat Mercedes hier die strategische wissel doorvoert, waarvoor de straf op zondag wordt doorgevoerd."

Leunt Red Bull nu nóg meer op Perez?

Gevraagd of de focus nu niet deels wordt verschoven naar Sergio Perez in een poging hem op zondag sowieso ruim voor Hamilton op de grid te krijgen, antwoordt Horner ontkennend: "Nee, absoluut niet." Volgens de Brit is dat gezien de huidige vorm van Perez ook niet nodig. "De focus is hetzelfde als altijd. Hij (Perez, red.) zat in Austin een paar weken geleden al heel dicht op de poleposition. Ook gedurende het volledige Mexicaanse Grand Prix-weekend was hij snel. Ik denk dat hij op dit moment echt dat vertrouwen vindt en zijn resultaten zijn daar het gevolg van. Voor ons komt dat precies op het goede moment."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'