Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-teambaas Horner reageert op kritiek van Jos Verstappen

Jos Verstappen was na de Grand Prix van Monaco kritisch naar Red Bull. De renstal had volgens hem meer kunnen doen voor zijn zoon, Max Verstappen. Teambaas Christian Horner reageert nu op de uitspraken van vader Jos.

Jos Verstappen liet na de Grand Prix van Monaco, die werd gewonnen door Sergio Perez, weten niet tevreden te zijn met het handelen van Red Bull. Volgens de voormalig F1-coureur kon er op strategisch gebied meer gedaan worden voor Max Verstappen. De Nederlander werd uiteindelijk derde in Monte Carlo. Christian Horner is het in ieder geval niet eens met vader Jos. Vanuit Bakoe legt hij bij Sky Sports uit: "Ik denk dat vaders nooit volledig objectief zijn. Als we op dat moment geen pitstop hadden gemaakt, dan kwam hij waarschijnlijk terecht achter George (Russell, red.)." Perez maakte tijdens de GP van Monaco een pitstop voor intermediates, terwijl Verstappen nog door bleef rijden. Later kwamen beide Red Bull-rijders binnen voor een pitstop naar droogweerbanden.

Horner: 'Jos mag zijn eigen mening hebben'

Horner vindt de kritiek van Jos niet zo erg. "Ik denk dat Jos een beetje zijn eigen persoon is, of niet? Hij heeft zijn eigen persoonlijkheid en hij heeft een eigen mening. Dat is helemaal prima", aldus de Red Bull-teambaas. "De realiteit voor ons was iets anders, dus er is geen probleem."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024