Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull-teambaas is er klaar mee: "F1 haalt elk jaar hetzelfde trucje uit"

De Formule 1-kalender blijft verder groeien, tot frustratie van Red Bull-teambaas Christian Horner.

Dit jaar stonden er tot aan de afgelasting van de GP van Imola 23 Grands Prix op de Formule 1-kalender. De kans is groot dat er volgend jaar 24 races gepland zullen staan, als de race in China weer terugkeert op de kalender en mogelijk ook Zuid-Afrika een plekje krijgt. België zou dan overigens kind van de rekening zijn en afvallen.

Voor Christian Horner, teambaas van Red Bull, is de maat ver vol. Voor hem zit de sport nu echt al zo goed als op de limiet. "23 Grands Prix is voor mij echt het maximale. Er stond (voor de afgelasting van de race in Imola, red.) een triple header voor de deur, terwijl we net een double header achter de rug hebben. We zijn van Azerbeidzjan naar Miami gegaan, om vervolgens drie races in Europa te hebben."

"Dat is echt zwaar, zo'n reisschema", concludeert hij in gesprek met The Financial Times. "We zijn nu op het punt aan beland dat we 23 keer twee uur van mensen vragen op een zondag. Dat vergt veel toewijding van de fans, om een heel seizoen de sport te volgen, vind ik. Dat is wel even genoeg."

24 stuks?

Terwijl F1-baas Stefano Domenicali hard roept dat circuits als Monaco niet mogen verdwijnen, worden er tot irritatie van Horner wel elke keren op geheel nieuwe plekken races toegevoegd. "Elk jaar halen ze hetzelfde trucje uit", hekelt de Red Bull-teambaas.

"Domenicali zegt 'we mogen Monaco niet verliezen, Monza niet, Silverstone niet', en dan zegt hij 'ken je Las Vegas?', dus dan gaan we naar Las Vegas. Dan zegt hij 'wat denk je van Miami?' en oke dan gaan we daar ook naar toe."

"En ze blijven maar met nieuwe plekken en geweldige races komen, en het is lastig om daar nee tegen te zeggen, maar er komt een moment waarop je je afvraagt of de kalender niet oververzadigd is. 23 is een gestoorde hoeveelheid aan races die we elk jaar afwerken."

En nummer 24, met Zuid-Afrika, komt er volgend jaar misschien aan. Horner is geen fan van weer een nieuwe locatie. "Het is beter om wat onderlinge competitie te hebben bij de circuits die al op de kalender staan, in plaats van nog meer locaties toe te voegen aan de kalender. Anders kom je op een gegeven moment op het breekpunt en daar zitten we niet ver vandaan."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie