Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-teambaas staat rijders geen uitstapjes buiten de Formule 1 toe

Christian Horner verwacht van zijn rijders dat ze zich enkel en alleen focussen op de Formule 1. Een uitstapje daarbuiten, zoals McLaren Fernando Alonso toestaat, sluit hij uit.

Het Belgische Autowereld is in Barcelona bij de wintertests aanwezig en vroeg Red Bull-teambaas Christian Horner het hemd van het lijf. Zo werd hem bijvoorbeeld gevraagd of hij Max Verstappen of Daniel Ricciardo een avontuur zou gunnen. "Ik denk dat het mooi is als coureurs ook interesse hebben in wat er buiten de Formule 1 nog aan autosport gebeurt. Ik verwacht van mijn coureurs echter een volledig commitment ten opzichte van Red Bull. Het zou niet passen in onze strategie." Daniel Ricciardo is na 2018 een vrij man, maar Horner zou de goedlachse Australiër graag behouden in zijn team. Hij is echter nog niet bezig met 2019: "Die onderhandelingen moeten nog beginnen."

Wel geeft Horner aan dat Red Bull in zijn ogen over het sterkste rijdersduo beschikt. In het verleden leverde twee sterke rijders in zijn team (Vettel en Webber) wel eens problemen op, maar de Brit is niet bang voor een herhaling van die clash. "Nee hoor. Max en Daniel zijn al twee jaar lang teamgenoten en weten heel goed wat we van ze verwachten. Natuurlijk wordt het moeilijker als ze over een kampioenschapswinnende auto beschikken, maar zo'n interne teamstrijd kunnen we met deze twee rijders wel aan." Of Red Bull al over die kampioensauto beschikt? "Het is moeilijk om daarover te oordelen. Veel hangt af van de Renault-motor en hoe betrouwbaar die is. We kunnen natuurlijk in eerste instantie alleen van onze eigen kracht uitgaan. Dus hopelijk hebben we een goed chassis."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"