© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull-teambaas staat rijders geen uitstapjes buiten de Formule 1 toe

28 feb. 2018 16:58 Jan van der Burgt 0 reacties
Christian Horner verwacht van zijn rijders dat ze zich enkel en alleen focussen op de Formule 1. Een uitstapje daarbuiten, zoals McLaren Fernando Alonso toestaat, sluit hij uit.

Teambaas niet bang voor interne teamstrijd

Het Belgische Autowereld is in Barcelona bij de wintertests aanwezig en vroeg Red Bull-teambaas Christian Horner het hemd van het lijf. Zo werd hem bijvoorbeeld gevraagd of hij Max Verstappen of Daniel Ricciardo een avontuur zou gunnen.

"Ik denk dat het mooi is als coureurs ook interesse hebben in wat er buiten de Formule 1 nog aan autosport gebeurt. Ik verwacht van mijn coureurs echter een volledig commitment ten opzichte van Red Bull. Het zou niet passen in onze strategie."

Daniel Ricciardo is na 2018 een vrij man, maar Horner zou de goedlachse Australiër graag behouden in zijn team. Hij is echter nog niet bezig met 2019: "Die onderhandelingen moeten nog beginnen."

Wel geeft Horner aan dat Red Bull in zijn ogen over het sterkste rijdersduo beschikt. In het verleden leverde twee sterke rijders in zijn team (Vettel en Webber) wel eens problemen op, maar de Brit is niet bang voor een herhaling van die clash.

"Nee hoor. Max en Daniel zijn al twee jaar lang teamgenoten en weten heel goed wat we van ze verwachten. Natuurlijk wordt het moeilijker als ze over een kampioenschapswinnende auto beschikken, maar zo'n interne teamstrijd kunnen we met deze twee rijders wel aan."

Of Red Bull al over die kampioensauto beschikt? "Het is moeilijk om daarover te oordelen. Veel hangt af van de Renault-motor en hoe betrouwbaar die is. We kunnen natuurlijk in eerste instantie alleen van onze eigen kracht uitgaan. Dus hopelijk hebben we een goed chassis."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen