Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-teambaas: 'Tijd dringt voor Aston Martin'

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner heeft Aston Martin snel duidelijkheid nodig over het motorreglement na 2020. Als de beslissing daarover te lang uitblijft, is het voor Aston Martin te laat om te besluiten daadwerkelijk toe te treden tot de sport.

Red Bull-teambaas Christian Horner geeft toe dat er haast is geboden met het bekend maken van de motorreglementen na 2020. Gebeurt dat niet snel, dan is het voor teampartner Aston Martin sowieso te laat om als motorleverancier toe te treden tot de Formule 1. "Het wordt nu al heel krap" , aldus Horner in gesprek met Racefans.net . "In de komende paar maanden moet er echt duidelijkheid komen over de koers van de Formule 1. Een aantal potentiële motorleveranciers als Aston Marton en Porsche staat klaar om toe te treden als de voorwaarden van een nieuw reglement hen bevalt." "Liberty Media moet snel knopen door gaan hakken, anders is het voor deze merken te laat. Nu is er nog tijd, over een paar maanden niet meer. Laat dit een waarschuwing zijn richting de F1."

Horner beklemtoont dat wat hem betreft de motoren weer luider worden en meer in lijn zijn met waar de Formule 1 voor staat. Want, zo oordeelt Horner, om zuinige technologieën te ontwikkelen en uit te dragen is de Formule E in het leven geroepen. "Over enkele jaren zullen mijn kinderen auto leren rijden. Daar horen moderne technologieën bij waar de Formule E zich al volledig op focust. Dat betekent dat de Formule 1 kan blijven wat het hoort te zijn: snel, luid en enerverend." "Nu kan ik op het circuit van Barcelona in de snelste bochten gaan staan, maar het gevoel van snelheid ontbreekt. Geluid kan daar voor zorgen. Ik weet nog dat ik voor het eerst een V12-aangedreven F1-bolide door Woodcote Corner zag en hoorde gaan. Mijn nekharen stonden recht overeind."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie