Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-teambaas: 'Vettel won door dom geluk'

Wat Red Bull-teambaas Christian Horner betreft deed Mercedes niks verkeerd in Australië. Vettel en Ferrari wonnen de race in zijn ogen door 'dom geluk'.

Een virtual safety car op de helft van de race zorgde ervoor dat Sebastian Vettel een pitstop kon maken, terwijl Lewis Hamilton zich op het circuit ook aan een bepaalde snelheid moest houden. Hamilton drong later nog wel aan bij Vettel, maar wist nooit een echte aanval op te zetten. "Mercedes had die race moeten winnen" , zo oordeelt Red Bull-teambaas Christian Horner bijna een week later. "Mercedes heeft geen enkele fout gemaakt. Ze richtten zich succesvol op het veilig stellen van hun positie ten opzichte van Kimi Raikkonen. Vervolgens was het gewoon zeer ongelukkig dat de virtual safety car op het verkeerde moment kwam."

"Sebastian Vettel verloor met zijn pitstop niet de gebruikelijke 23 seconden, maar slechts dertien seconden. Hij kreeg tien seconden cadeau. Dat heeft met strategie niks te maken, maar des te meer met geluk." Volgens Christian Horner speelde de virtual safety car nu een te bepalende rol in de uitslag van de race. Dat terwijl de VSC juist bedoeld is om de onderlinge verschillen gelijk te houden. "Er wordt buiten het voordeel van een goed getimede pitstop gerekend. Ik ben daarom geen voorstander van de virtual safety car."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"