Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull tempert verwachtingen voor GP Hongarije

Voor aanvang van het GP weekend op Silverstone waren de verwachtingen dat Red Bull dichterbij Ferrari en Mercedes zou staan dan de voorbije races. Niets bleek minder waar, want het tempo van Ricciardo en Verstappen was op geen enkel moment goed genoeg om een vuist te maken.

Max Verstappen wist bij de start nog op te klimmen naar een derde positie, maar was verder volledig kansloos in het gevecht met Bottas en Vettel. De Nederlander verdedigde op de baan zijn positie in een prachtig gevecht met Vettel, maar werd simpel voorbij gereden door een goede strategie van zowel Mercedes als Ferrari. Teambaas Horner geeft toe dat het weekend niet de verwachtte snelheid bracht in de RB13. " We kwamen het hele weekend tekort en hebben niet het gevoel dat we het maximale uit de auto hebben gehaald. Met name in de langzame bochten verloren we veel tijd. We hebben genoeg om te evalueren de komende week." " Dat het circuit 70% van de tijd vol gas is, werkt niet in ons voordeel. Iets wat pijnlijk is in vergelijking met onze concurrenten." Daarmee doelt Horner op het gebrek aan PK's van de Renault-motor. Na de eerste serie pitstops was Verstappen niet bij machte om Bottas en Vettel bij te houden. Pas toen er bandenproblemen ontstonden voor Raikkonen en Vettel, kon de Nederlander profiteren. Red Bull maakte zelf uit voorzorg ook nog een extra stop, om zo zeker te zijn dat het de laatste ronden veilig door kwam.

Horner

'De upgrade in Hongarije is niet significant. Het is een doorontwikkeling van de huidige auto'

Op het langzame circuit van Hongarije, de Hungaroring, dichten veel mensen Red Bull kansen toe. Motorvermogen speelt een aanzienlijk kleinere rol en een goed chassis is belangrijk. Daniel Ricciardo liet in Engeland weten dat het team met een grote upgrade voor de RB13 komt. Teambaas Christian Horner tempert de verwachtingen en spreekt over een logische upgrade. Na alle commotie rondom de zogenaamde RB14, kiest Horner zijn woorden dan ook erg zorgvuldig. " Het is een upgrade die een doorontwikkeling is van de huidige auto. Ik wil het geen significante upgrade noemen. De ontwikkeling van onze auto is een continu proces."

Viaplay
x
Max Marko: "Er zal nooit meer een Verstappen komen"