Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-topontwerper hint naar antwoord op Mercedes: "Vrijdag of zaterdag"

Er werden voor de tweede testweek een hoop updates bij alle teams verwacht en met name Mercedes stelde op dat vlak niet teleur. Red Bull echter pakte niet uit. Nog niet.

Er wordt al de hele dag in Bahrein volop gesproken over de radicale upgrade voor de Mercedes W13. De Duitse constructeur pakte flink uit met een auto die nauwelijks nog sidepods heeft. De Red Bull RB18, tijdens de vorige testweek in Barcelona nog de blikvanger om de opvallende vormen, zag er eigenlijk nauwelijks anders uit dan twee weken geleden.

Newey heeft goed nieuws over nieuwe Red Bull Verstappen

Het goede nieuws komt echter van Red Bulls topontwerper Adrian Newey. Dat de auto er nu in grote lijnen hetzelfde uitziet, wil niet zeggen dat dat de hele week zo blijft. Tegenover Auto, Motor und Sport gaf hij aan dat de upgrades op vrijdag en anders op zaterdag geïntroduceerd zullen worden en dat het bepaald geen kleine aanpassingen zullen zijn. "Die upgrades zullen met het blote oog te zien zijn", zo klinkt het veelbelovend. De onthullingen van Newey komen overeen met wat Max Verstappen in Barcelona al riep, namelijk dat de auto zoals hij reed in Barcelona niet de auto zou zijn waarmee in Bahrein getest zou gaan worden en ook niet de auto zou zijn waarmee men de eerste Grand Prix (eveneens in Bahrein) gaat rijden.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie