Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-topontwerper Newey belooft ontwikkelingsoorlog met Ferrari

Na de overwinning van Max Verstappen in de Grand Prix van Saoedi-Arabië belooft Adrian Newey een ontwikkelingsoorlog met de grootste concurrent van het seizoen, Ferrari.

Het was een bloedstollend gevecht tussen Charles Leclerc en Max Verstappen voor de overwinning in Djedda, maar de Nederlander trok uiteindelijk aan het langste eind. Red Bull-ontwerper Adrian Newey geniet van het gevecht tussen de Oostenrijkse renstal en Ferrari. "De performance van onze auto en Ferrari lijkt absoluut identiek tijdens de hele race!", zegt hij bij Sky Sports . Door de nieuwe technische reglementen in de Formule 1 is het volgens Newey nog lastig te zeggen wie de betere partij zal zijn over een heel seizoen. Red Bull en Ferrari hebben nu allebei één overwinning geboekt, maar de échte strijd moet nog komen. "Het lijkt er op dat we in een ontwikkelingsoorlog zitten nu."

Budgetplafond speelt een interessante factor in titelstrijd

Naast de nieuwe technische reglementen hebben de F1-teams nog een uitdaging voor zich. Het budgetplafond zorgt ervoor dat de grote teams niet onbeperkt kunnen investeren in de bolides, waardoor het strijdplan ingewikkelder is dan in het verleden. "We moeten ons meer focussen op wat we precies gaan meenemen", aldus Newey. "Maar ons seizoen is nu ook afgetrapt na de teleurstelling van vorige week." Tijdens de openingsrace in Bahrein haalden beide Red Bull-bolides de finish niet.

Viaplay
x
GP Hongarije Mogelijk code rood en extreme hitte tijdens GP Hongarije