Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull trekt forse eindsprint, Mercedes imponeert op meerdere vlakken

Het duurde even voordat Red Bull goed en wel op stoom kwam, maar aan het eind van de dag stond er toch een respectabel aan ronden op de teller. Niet Red Bull, maar Mercedes was echter gespreksonderwerp nummer één van vandaag.

Albon Barcelona dag 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Mercedes baarde namelijk opzien met een nieuwe ophangingssyteem. De coureurs kunnen door aan het stuur te trekken actief de stand van de wielen beïnvloeden. Een meer rechte stand op de rechte stukken levert minder weerstand op, een sporing iets naar buiten toe (toe out) zorgt voor beter weggedrag bij het insturen van de bochten.

Mercedes roept dat het systeem volgens de letter van het reglement volledig legaal is, maar sneller waren ze er vandaag met de negende en de dertiende tijd niet aantoonbaar mee. Mercedes wilde vooral meters maken, getuige het hoge aantal gereden ronden en de long run van Valtteri Bottas in de middag. Tezamen reden de Mercedes-coureurs niet minder dan 183 ronden. Desondanks kwam de dag van Bottas met een elektronisch probleem vroegtijdig ten einde.

Red Bulls Alexander Albon stond vandaag veel in de pitbox, alwaar zijn team voortdurend met de onderkant van de RB16 bezig leek te zijn. Er werden immers schermen voor de pitbox geplaatst, wat alleen is toegestaan als de bodemplaat eraf wordt geschroefd. In de namiddag gaf Red Bull er toch nog even een klap op, wat Albon in de driedubbele cijfers (134) bracht.

Bovenaan de tijdenlijst stonden de teams die we de afgelopen jaren kenden als de 'mindere goden'. Kimi Raikkonen zorgde met een late run op de zachte band voor de snelste tijd van de dag, waarmee hij Sergio Perez, die op de harde band reed, voor bleef. Daniel Ricciardo maakte de top drie namens Renault compleet. Ferrari liet Sebastian Vettel voor het eerst kennismaken met de SF1000 en kwam tot de zesde tijd, twee plaatsen vóór teamgenoot Charles Leclerc.

Romain Grosjean zorgde, eveneens in de slotfase, voor het eerst voor iets dat op een crash leek. Na twee zeer gemoedelijk verlopen dagen parkeerde hij zijn Haas F1-bolide na een flinke schuiver met een zachte tik tegen de muur. Zonder dat er rode vlaggen gezwaaid hoefden te worden, kon hij zijn weg terug naar de pits vervolgen.

De code rood komt er met nog een kwartier te gaan alsnog als de Alfa Romeo C39 van Kimi Raikkonen stil komt te vallen. Het is de eerste neutralisatie na bijna zestien uur testen. Morgen zien we Max Verstappen en Alexander Albon allebei in de Red Bull, ze nemen ieder een dagdeel voor hun rekening.

Uitslag formula.subevent.Dag 2.long - Wintertest week 1

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Praat mee!

Viaplay
x
Max naar Mercedes? Schumacher: "Als Verstappen Red Bull verlaat, heeft Russell een groot probleem"