Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Red Bull trok Verstappen en Sainz uit elkaar om 'toxische relatie'

Max Verstappen en Carlos Sainz beginnen allebei aan hun tiende Formule 1-seizoen. Ze debuteerden immers tegelijkertijd, in 2015, bij Toro Rosso. En dat was niet altijd gezellig, zo vertelt Helmut Marko.

Verstappen-Sainz-2015-Toro-Rosso
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Van Red Bull-adviseur Helmut Marko weten we dat hij zeer, zéér gecharmeerd is van Max Verstappen. De Oostenrijker kijkt echt met bewondering naar meer coureurs op de Formule 1-grid. Naar Carlos Sainz bijvoorbeeld, niet toevallig een voormalig Red Bull-ster in wording.

Verder dan 'in wording' kwam het echter niet, want voor Sainz was geen ruimte meer bij Red Bull. Max Verstappen speelde daarin in een rol, zo vertelt diezelfde Marko in gesprek met Marca.

"De sfeer tussen die twee was bij Toro Rosso vrij toxisch. Met de teamsamenstellingen zoals die toen was, zag ik geen manier waarop we Carlos voor ons konden behouden. Zodoende kwam hij via Renault en McLaren uiteindelijk bij Ferrari terecht."

Met andere woorden: Red Bull zag het niet zitten om Sainz aan te houden met als enige vorm van mogelijke promotie de stap naar Red Bull Racing, daar waar hij dan opnieuw gekoppeld zou worden aan Verstappen.

Verwend rijkeluiszoontje

Hij vat het als volgt samen: "Hij is ontegenzeggelijk een geweldige coureur. Hij was bijna van hetzelfde niveau als Max in die Toro Rosso, maar zijn pech was dat juist Verstappen zijn teamgenoot was."

Hoe goed Sainz is? Marko vertelt: "Lange tijd leefde hij wat in de schaduw van zijn vader (rally-icoon Carlos Sainz sr., red.). Hij kreeg ten onrechte het label van een verwend rijkeluiszoontje, dat terwijl hij voortdurend heeft moeten knokken om te komen waar hij nu is."

"In de juniorcategorieën was hij al bloedsnel. En in zijn eerste F1-test op Silverstone was hij vanaf het begin net wat sneller dan Sebastian Vettel in de snelle bochten op het moment dat Seb voor ons de maatstaf was."

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"