Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull twijfelt niet aan gelijkwaardige Renault-motoren

Onlangs maakte de FIA bekend dat motorfabrikanten zowel aan het eigen team als aan de klantenteams dezelfde krachtbron moeten leveren. Een ontwikkeling die de teambaas van Red Bull toejuicht maar die volgens hem absoluut niet van toepassing is op Renault.

In gesprek met Crash.net laat Christian Horner weten dat hij blij is met deze ontwikkeling maar benadrukt hij tevens dat Red Bull nooit enige twijfel heeft gehad over Renault. "Ja, ik vind het zeker een stap in de goede richting maar wij hebben bij Red Bull nooit enige twijfel gehad over de motoren die we kregen van Renault. We hebben wel een andere brandstof- en olieleverancier maar we hebben ons nooit zorgen gemaakt over de ontvangen motoren."

Horner krijgt hierin bijval van zijn collega-teambaas Abiteboul. De teambaas van Renault begrijpt de zorgen die een klantenteam kan hebben maar stelt ook dat Renault haar klantenteams altijd een gelijkwaardige motor heeft verstrekt. "Ik weet dat klantenteams zich hierover continu zorgen maken en dat is ook hun goed recht natuurlijk. Ze willen er gewoon van verzekerd zijn dat ze dezelfde behandeling krijgen." "Dat is ook precies de manier waarop wij onze klanten hebben behandeld in ons 40-jarige bestaan als motorfabrikant in de Formule 1. Dat is ook altijd onze bedoeling geweest. Het is goed dat het nu ook zo wordt vastgelegd." "Alleen moeten we natuurlijk wel accepteren dat er altijd kleine verschillen zijn. Red Bull heeft een andere brandstofleverancier en dat kan voor geringe afwijkingen zorgen. Dat weten ze en dat is ook hun eigen keuze dan."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi