© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull twijfelt nog over F1-deelname na 2020

Red Bull weet nog altijd niet of het team in 2021 deel uitmaakt van de Formule 1-grid. Alles hangt volgens Helmut Marko af van wat er in het nieuwe Concorde Agreement staat.

In het Concorde Agreement geven Formule 1-teams aan zich voor een bepaalde tijd te committeren aan de Formule 1. Het huidige Agreement loopt af in december 2020. Red Bull geeft echter aan nog niet te weten of het opnieuw een handtekening zal zetten.

"Op dit moment hebben we daar nog geen besluit over genomen", aldus Red Bull-adviseur in gesprek met Auto, Motor und Sport. "Er zijn nog geen reglementen vastgesteld, er zijn nog geen besluiten genomen over de verdeling van het geld in de Formule 1, we weten feitelijk nog niets over de Formule 1 na 2020."

"We benaderen 2021 op eenzelfde manier als Honda. Als zij besluiten de Formule 1 trouw te blijven als de regels eenmaal duidelijk zijn, dan zullen wij alles doen om hen een podium te blijven geven."

Waar Red Bull altijd tegen de invoering van de nieuwe turbomotoren is geweest, is men anno 2019 een andere mening toegedaan: "We waren altijd tegen, maar Honda wil flink werk steken in de huidige motor. Daarom zijn we van mening veranderd. Het is een compleet andere situatie nu we voor het eerst als fabrieksteam behandeld worden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen