Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull-update maakt Verstappen onsterfelijk: "Niemand kan zich met hem meten"

Red Bull Racing komt in Hongarije op de proppen met een - naar verluidt - verbeterde versie van haar 2023 F1-bolide, de RB19. Ruud Dimmers en Tom Coronel zijn van mening dat Verstappen zijn overwinningsreeks in Hongarije verder uitbreidt. "Laten we niet op de zaken vooruit lopen, maar er moet iets raars gebeuren wil Max in Hongarije niet winnen."

Max verstappen british grand prix 2023 f1 formula 1 racingnews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de wekelijkse RacingNews365 Formule 1-podcast bespreken host Joris Mosterdijk, coureur Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers het laatste nieuws omtrent de koningsklasse van de autosport. Deze week onderdeel van de podcast: een mogelijk nóg dominantere versie van de RB19.

Na afloop van het GP-weekend in Groot-Brittannië verklapte Max Verstappen dat er namelijk een mooie update aankomt voor zijn Red Bull RB19. In Hongarije zal hij met een verbeterde wagen aan de start van het weekend verschijnen. Mosterdijk zou Mosterdijk niet zijn als hij die uitspraken niet direct in een stelling giet en voorlegt aan Dimmers en Coronel.

De stelling luidt: Verstappen wordt in Hongarije onsterfelijk met de nieuwe updates van Red Bull.

Koffiedik kijken

"Ja, natuurlijk", antwoordt Coronel gelijk. "Hij was al onsterfelijk." Mosterdijk legt uit dat de update Verstappen en diens teamgenoot Sergio Perez 0,2 seconden per ronde zou moeten brengen. Dimmers reageert nuchter, maar met een humoristische twist: "Ja, het zou twee tienden zijn. Maar is het altijd gewoon afwachten. Je hoort zó veel van dat soort verhalen. Als je de Italiaanse media moet geloven, had Ferrari al drie seconden voorgestaan op de rest."

Dimmers legt uit dat het altijd een beetje koffiedik kijken is wanneer een team een update of upgrade aankondigt. "Een update moet je in de basis sneller maken. Als je een grote, succesvolle update hebt, dan zie je dat je echt stappen kunt maken. Kijk maar naar McLaren op Silverstone en Aston Martin gedurende de winter. Red Bull zit niet stil, maar het zijn de kleinere dingen geweest die ze veranderd hebben. Het is ook moeilijk om iets te verbeteren wat al zo perfect is."

"Het zelfvertrouwen is momenteel zó groot, daar kan niemand zich aan meten"

Dimmers is van mening dat niet alleen een vernieuwde RB19, maar ook de vorm van Verstappen hem 'onsterfelijk' zouden maken. "Laten we niet op de zaken vooruit lopen, maar er moet iets raars gebeuren wil Max in Hongarije niet winnen. Die jongen zit in zó'n flow, hij is gewoon een halve seconde tot een seconde sneller dan wie dan ook. Ik zag afgelopen weekend een stukje voorbijkomen van de Grand Prix van Spanje, waarin hij de snelste raceronde klokte. Hij moest zijn eigen snelste ronde met een seconde verbeteren en dat zonder DRS én op oude banden. Dan weet je dat er gewoon overcapaciteit is."

Ook Coronel prijst de optredens van Verstappen. "Hij zit inderdaad in een bepaalde flow en daar komt hij voorlopig niet uit. Die flow zag je trouwens al heel lang aankomen. Je ziet dat hij blijft leren, stapje voor stapje. Ik heb het niet alleen over snelheid, maar ook over het strategisch denken en de rust bewaren. Het zelfvertrouwen is momenteel zó groot, daar kan niemand zich aan meten", aldus de autocoureur in de podcast die via de player hieronder is te beluisteren.

Bekijk hier het tijdschema voor de Grand Prix van Hongarije.

Ook interessant:

Niemand gaat Verstappen een duimbreed in de weg leggen in Hongarije

De Vries is zijn zitje in de Formule 1 kwijt, terwijl Perez voorafgaand aan de GP van Hongarije op scherp staat. En wat moeten we verwachten van Ricciardo op de Hungaroring? Dat en nog veel meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RN365 F1-podcast, hieronder te beluisteren!

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap