© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull: 'Updates leveren zeker een halve seconde per ronde op'

12 mei 2018 10:44 Jan van der Burgt 0 reacties
Het updatepakket van Red Bull levert het team zeker een halve seconde per ronde op. Dat bevestigen de kopstukken van Red Bull in Spanje.

Verwachtingen geüpdatete RB14 worden waargemaakt

Red Bull heeft in Spanje flink uitgepakt met een sterk geüpdatete RB14. Men zette onder andere in op meer downforce, zonder daarbij ook meer drag te genereren. Daar is het team in geslaagd, want de topsnelheden liggen hoger en nog altijd zijn Max Verstappen en Daniel Ricciardo de snelsten in de bochten.

"We konden aanvallen in de eerste twee sectoren van het circuit, zonder daar in de derde sector de prijs voor te hoeven betalen", zo meldt Red Bull-adviseur Helmut Marko na afloop aan Auto Motor und Sport.

"Alle waarden uit de windtunnel komen overeen met wat we op het circuit terugzien. We winnen minstens een halve seconde per ronde", aldus Marko over het updatepakket dat volgens teambaas Christian Horner een bedrag van zeven cijfers heeft gekost.

Die halve seconde is echter nog maar het begin, want Marko waarschuwt de concurrentie: "We zijn die nieuwe updates nog steeds aan het finetunen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen