Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: 'Updates leveren zeker een halve seconde per ronde op'

Het updatepakket van Red Bull levert het team zeker een halve seconde per ronde op. Dat bevestigen de kopstukken van Red Bull in Spanje.

Red Bull heeft in Spanje flink uitgepakt met een sterk geüpdatete RB14. Men zette onder andere in op meer downforce, zonder daarbij ook meer drag te genereren. Daar is het team in geslaagd, want de topsnelheden liggen hoger en nog altijd zijn Max Verstappen en Daniel Ricciardo de snelsten in de bochten. "We konden aanvallen in de eerste twee sectoren van het circuit, zonder daar in de derde sector de prijs voor te hoeven betalen" , zo meldt Red Bull-adviseur Helmut Marko na afloop aan Auto Motor und Sport.

"Alle waarden uit de windtunnel komen overeen met wat we op het circuit terugzien. We winnen minstens een halve seconde per ronde" , aldus Marko over het updatepakket dat volgens teambaas Christian Horner een bedrag van zeven cijfers heeft gekost. Die halve seconde is echter nog maar het begin, want Marko waarschuwt de concurrentie: "We zijn die nieuwe updates nog steeds aan het finetunen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi