© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull vangt bot bij Strategy Group

19 jan. 2018 11:49 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Red Bull probeerde gisteren bij de bijeenkomst van de F1 Strategy Group nogmaals om het motorreglement voor 2018 te veranderen. De werkgever van Max Verstappen is fel tegenstander van drie motoren per seizoen.

Red Bull's voorstel om motorreglement te wijzigen afgekeurd

De angst van veel F1-teams is dat het komend seizoen nog meer gridstraffen regent dan voorheen. Daar waar de coureurs vorig seizoen nog vier motoren mochten gebruiken voor 20 races, is dat nu verlaagd naar drie motoren voor 21 races. Dit betekent dat een motor 40% langer mee moet gaan.

Met name Renault en Honda hadden in 2017 grote problemen op betrouwbaarheidsvlak. Zij incasseerden de nodige gridstraffen en met de nieuwe regels liggen er in 2018 voor alle teams straffen op de loer. Red Bull-teambaas Christian Horner sprak eerder zijn afschuw uit over de regels. De teambaas van Max Verstappen vreest dat het Formule 1 kampioenschap beslist wordt door gridstraffen.

Bij de meeting van de Strategy Group bracht Red Bull wederom het punt naar voren. Het team wil dat de regels van 2017 gehandhaafd worden tijdens het nieuwe seizoen. 

Tobi Grüner van Auto Motor und Sport meldt nu dat het voorstel van Red Bull is afgeschoten. De coureurs krijgen drie motoren ter beschikking. Voor 2019 zouden er wel kleine veranderingen doorgevoerd worden. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen